Agit-Cirkin Adorable wife ensi-illassa toukokuussa

  • Adorable Wife (Kuva: Tatu Kantomaa)
  • Väkevä (Kuva: Ari Kauppila)
  • JONG (Kuva: Teemu Ullgren & Maija Toivanen)

Adorable wife on sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan sooloteos ja se saa ensi-iltansa 18.5. Radanvarsi-festivaaleilla Turussa. Teoksen tunnelmaan on haettu vaikutteita Ylikorvan taiteellisesta tutkimuksesta, joka käsittelee naiseutta. Esitys tutkii nykysirkuksen keinoin naisiin kohdistuvia odotuksia ja niistä aiheutuvia ulkopuolisuuden tunteita. Teoksen on ohjannut Jenni Lehtinen.

https://www.tiketti.fi/adorable-wife-aura-company-turku-lippuja/61819

Väkevä
-teos nähdään seuraavaksi Oulussa. Väkevä-esityksessä Sasu Peistola kuljettaa katsojaa tarinoiden ja taidonnäytteiden avulla läpi sirkushistorian. Yleisö muodostaa elävän maneesin esiintyjän ympärille ja pääsee osalliseksi entisaikojen voimamiesrituaaleihin. Väkevä esitetään Oulussa Lasten Ja nuorten teatteri festivaaleilla 3.5. Klo 18 ja 4.5. klo 10 ja klo 14. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Flow Productionsin ja Kulttuuritalo Valveen kanssa.

https://teatteri.ouka.fi/naytelma/vakeva/

Vuonna 2013 kantaesityksensä saanut JONG esitetään 8.5. Jyväskylän Teatteritalolla yhdessä Jyväskylä sinfonian kanssa. JONG on Lotta Wennäkosken säveltämä klassisen musiikin teos jonglöörille ja kamariorkesterille. Teos on Agit-Cirkin tilaama ja se tuotettiin yhteistyössä Lapin Kamariorkesterin kanssa. Teoksessa esiintyy Agit-Cirkin Sakari Männistö. Teos on aiemmin esitetty John Storgårdsin johtamana Lapin Kamariorkesterin ja Avanti! -orkesterin kanssa, sekä Tapiola Sinfonietan kanssa Tomas Djupsjöbackan johtamana.
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/kevat-2019/85-sinfoniakonsertti-teatteria-ja-sirkushuveja

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 30.4.2019)