Agit-Cirkin vuosi käynnistyy vauhdikkaasti

  • Adorable Wife (Kuva: Tatu Kantomaa)
  • Insomniac's Fable (Kuva: Patrick Baldwin)
  • JONG (Kuva: Teemu Ullgren & Maija Toivanen)

Sakari Männistö nähtiin esiintymässä Hiljaisuuden Vuodenajat -hankkeen puitteissa Kittilän Särestöniemi -museossa tammikuun lopussa. Ohjelmiston kuraattoreina toimivat akrobaatti Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen.

Marjo Ylikorvan sooloteosta Adorable wife harjoiteltiin tammikuussa Rovaniemellä. Teoksen tunnelmaan on haettu vaikutteita Ylikorvan taiteellisesta tutkimuksesta, joka käsittelee naiseuden stereotypioita. Esitys tutkii nykysirkuksen keinoin naisiin kohdistuvia odotuksia ja niistä aiheutuvia ulkopuolisuuden tunteita. Teoksen ensi-ilta on keväällä 2019 ja sen ohjaa Jenni Lehtinen.

Agit-Cirkin yhteistyö, monitaiteinen Insomniac’s Fable -teos esitetään Tampereella Ruska festivaaleilla 16.2. klo 16:00. Teoksen tuottajana toimi Makeshift Company (UK) ja Sakari Männistö on teoksen toinen esiintyjistä ja suunnittelijoista.

Sampo Kurppa esiintyy helmikuussa kitaristi Morgan Szymanskin P.R.I.S.M.A-projektissa joka vie musiikkia, sirkusta, tanssia ja teatteria syrjäseutujen kouluihin lapsille, joilla muuten ei olisi mahdollisuutta tutustua kulttuurin eri muotoihin. Tällä kertaa esitykset tapahtuvat aivan Mexico Cityn tuntumassa Tepoztlanin kylän kouluissa. Lisää tietoa P.R.I.S.M.A:sta löytyy Facebookista.

Sampo Kurpan ja Gabriela Muñozin yhteisohjauksena syntynyt Muñozin sooloesitys DIRT pyörii Foro Lucernassa, Mexico Cityssä, aina maaliskuun alkuun saakka.

Agit-Cirkin JONG-teos nähdään kevään aikana sekä Jyväskylässä Jyväskylä sinfonian kanssa, että Vaasassa Vaasan kaupunginorkesterin kanssa esitettynä. Teoksen sävelsi Lotta Wennäköski ja sen solistina toimii jonglööri Sakari Männistö. Teos kantaesitettiin Rovaniemen Korundi -salissa jo vuonna 2013 yhdessä John Storgårdsin ja Lapin Kamariorkesterin kanssa.