Uusi Maailman Ihana Ikkuna – Taiteilijoiden ja yrittäjien yhteistyötä Jyväskylän keskustassa

  • Company Uusi Maailma Baari Vakiopaineen ikkunassa 2017. Kuva: Jukka Kaikkonen

Company Uusi Maailma esiintyy osana Ihana Ikkuna – näyteikkunakilpailua lasikontissa Jyväskylän kävelykadulla kompassilla. Jyväskylän keskustassa sijaitsevien kivijalkaputiikkien somistuksen ja näyteikkunakilpailun opastetaulun lisäksi lasikontti on koristeltu Company Uusi Maailman esiintyjillä 6.–9.12.18. Esitysaikoina, neljän päivän sisällä kahdeksan eri kertaa tunnin ajan, kontissa elelee kahdesta kolmeen esiintyjää kerrallaan. Lasikontti toimii vedettömänä ihmisakvaariona ja elävänä ihmisnäyttelynä: akvaariosta on pongattavissa ainakin takavetoinen monnitanssija, nelivetoinen tolppafakiiri sekä linnanjuhliin karannut sivuvetoinen poloinen.

Esiintyjinä toimivat Eero Virtanen, Saga Elgland, Oona Ahokas ja Hattu Kervinen, esityselementteinä toimivat tanssi, akrobatia ja sanaton teatteri. Ohjaus Seija Hakkarainen, puvut Sari Nyman.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa osana Jyväskylän keskustan kehittämishanketta.

Company Uusi Maailma on palkittu, jyväskyläläinen kansainvälisesti esiintyvä monitaiteinen esittävän taiteen ryhmä, joka on perustettu vuonna 2006.

www.uusimaailma.org
https://fi-fi.facebook.com/Company-Uusi-Maailma-56501819031/
www.visitjyvaskyla.fi/ihanaikkuna
https://www.facebook.com/ihanatputiikit/

Kuvassa Company Uusi Maailma näytteillä Baari Vakiopaineen ikkunassa 2017. Kuva otettu kulttuuribaari Vakiopaineen 25-vuotisjuhlakirjaa varten. Kuvassa (vas->oik) Sami Keinänen, Saga Elgland, Seija Hakkarainen, Eero Virtanen. Kuva: Jukka Kaikkonen