Piste Kollektiivin jäsenet työstävät uusia sirkusteoksia

  • Kuva Only Bones 1.2 videoteoksesta. Kuva: Gemma Tweedie.
  • Kallo Collective & Piste Kollektiivi: Only Bones 1.2. Kuvassa Henna Kaikula. Kuva: Gemma Tweedie.

Monitaideyhdistys Piste on nyt Piste Kollektiivi

Rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste tunnetaan nykyään Piste Kollektiivina. Vuonna 2007 perustettu yhdistys toteuttaa 18 jäsenensä ja lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa laaja-alaista toimintaa niin esitysten, yhteisöllisen taiteen kuin tapahtumienkin parissa.

Mika Formusen uusi sooloteos

Man`s gotta do what Man`s cat can do (työnimi) on sirkustaiteilija Mika Formusen tutkielma miehen ja kissan samankaltaisuuksista. Eleistä, olemisesta, maneereista sekä tärkeimpänä tasapainosta – niin fyysisestä kuin henkisestäkin. Teos on jatkumoa Formusen aiemmille esityksille Itsestään huolehtiva mies ja Koipuu. Esityksestä nähdään demo joulukuussa Pisteen Sipola11-taidekeskuksessa.

Henna Kaikula valmistelee Only Bones 1.2. -teosta

Only Bones 1.2. on nykysirkusta ja fyysistä teatteria yhdistävä sooloesitys ja kolmas osa Thomas Moncktonin kehittämän Only Bones -konseptin sarjassa. Konsepti rajoittaa esitystä tekniikan, tilan ja narratiivin suhteen ja suuntaa huomion esiintyjän fyysisyyteen. Teoksen toteuttamisesta vastaa Piste Kollektiivin jäsen sirkustaiteilija Henna Kaikula. Työryhmään kuuluvat myös kirjailija Laura Gustafsson, koreografi Antoinette Helbing (DE/DK), dramaturgi Eira Virekoski, ohjaaja Alma Lehmuskallio, äänisuunnittelija Joonas Outakoski, kuvataiteilija Gemma Tweedie (NZ) ja valosuunnittelija Martin Spetlik (CZ).

Only Bones 1.2 -demo nähdään lokakuussa Kööpenhaminassa ja projektiin liittyvä lyhytvideoteos ensiesitetään Rovaniemellä loppuvuodesta. Esityksen ensi-ilta on joulukuussa 2019. Piste Kollektiivi on esityksen osatuottaja yhdessä Kallo Collectiven kanssa.

Lisätietoa Piste Kollektiivista: www.pistery.org