Talvisirkus Rakkaus ensi-illassa marraskuussa

  • Tanssiteatteri Hurjaruuth: Talvisirkus Rakkaus. Kuva: Riku Virtanen.
  • Kuva: Joona Pettersson

Järisyttävän ihanaa, ihanan järisyttävää – rakkaus tietenkin! Talvisirkuksessa rakastutaan päätä pahkaa, hukutaan kyynelten mereen ja Cupidon nuolet osuvat… mutta kehen?

Klovneriaa, jongleerausta, tanssia ja taikuutta yhdistävä Talvisirkus Rakkaus kattaa romanttisen illallisen, josta ei yllätyksiä puutu. Talvisirkus Rakkaus saa ensi-iltansa marraskuussa 2018 ja näytökset jatkuvat tammikuun puoliväliin.

Esityksen ohjaa Sanna Silvennoinen, joka on ohjannut Circo Aereon maailmankuulun The Pianist -esityksen ja työskennellyt aiemmin Talvisirkuksen koreografina. Livemusiikista vastaa mainio sirkusorkesteri Peloton. Pannuhallin näyttämöllä Kaapelitehtaalla nähdään esiintyjiä Suomesta, Yhdysvalloista, Espanjasta, Ranskasta, Turkista ja Ukrainasta. Lukuisten sirkuslajien lisäksi Talvisirkuksen esiintyjillä on hallussa muitakin taitoja, kuten breakdance ja jousiammunta. Veikeänjulmana rakkauden jumalana Cupidona nähdään useissa aiemmissa Talvisirkuksissa ihastuttanut klovnerian maisteri Hanna Terävä.

Talvisirkus Rakkaus loihtii Pannuhallista paratiisipuutarhan, jossa mielikuvitusta ei ole suitsittu; perhosetkin karkaavat vatsasta näyttämölle. Mehevän lavastuksen ja puvut on suunnitellut skenografi Mirkka Nyrhinen. Talvisirkus Rakkaus päivittää kesähäiden pukukoodit yhdistäen surutta uutta ja vanhaa, lainattua ja sateenkaaren väristä. Valosuunnittelusta vastaa Juho Rahijärvi, taikuudesta ja illuusioista taikuri Joni Pakanen.

Lisävahvistusta Talvisirkus Rakkauden huumaan tuovat koreografit Jussi Väänänen ja Katja Koukkula. Katjan ja Jussin muutaman vuosikymmenen mittaiseen kokemukseen mahtuu menestyksekkään kilpatanssi- ja valmennusuran lisäksi useita koreografioita teattereille ja onpa Koukkula nähty Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin.

Rakastetun Talvisirkuksen näkee vuosittain yli 30 000 katsojaa lapsista nuoriin ja aikuisiin. Talvisirkus on palkittu valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla.

Talvisirkus Rakkaus Kaapelitehtaan Pannuhallissa 8.11.2018–13.1.2019

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Koreografia: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen
Musiikin sävellys ja esitys: Peloton (Otto Eskelinen, Pentti Luomakangas, Tapani Varis, Niko Votkin)
Visualisti: Mirkka Nyrhinen
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Taikuus ja illuusiot: Joni Pakanen
Esiintyjät: Tomeu Amer, Florence Huet, Arce López Gutiérrez, Griselda Juncà, Matti Koskela, Wes Peden, Andrii Pluto, Aino Savolainen, Emre Sevim, Hanna Terävä, Virva Torkko

Talvisirkus on supersuosittu. Liput kannattaa hankkia ajoissa, ettei jää ilman! Lipputiedot ja näytösajat löydät Talvisirkuksen verkkosivuilta.