Marino Clown Company tuottaa Klovnimaratonin Kansallisteatteriin 4.11.

  • Creating Clowning Society: Opera Clown at the International Festival NOCTE in Graus, Spain. Photo: Maria Mateo
  • Anthropology of Clown: The new Finnish clown. Exhibition in the International Cultural Center Caisa in Helsinki. Photo: Alejandro Lorenzo
  • Pablo Alvarez as Marino Clown. A performance in the presentation of the grant Antonio Saura in Huesca, Spain 2016. Photo: Javier Broto
  • Space Payaso Marcelino / Art Residence Algorines in Graus, Spain 2018. Photo: Maria Mateo

Marino Clown Company on kansainvälinen, uutta luova yhteisö, joka on erikoistunut nykyklovneriaan, sirkukseen ja yhteisötaiteeseen. Yhdistys toteuttaa vahvaluonteisia luovia projekteja ja koulutushankkeita, joiden toiminta perustuu saavutettavuuteen ja jotka profiloituvat eri yleisöpinnoille. Yhdistyksen tarkoituksena on tutkia ja kehittää nykyklovnerian taidemuotoa sekä edistää esittävän taiteen saavutettavuutta mm. sosiaalisen sirkuksen avulla.

Marino Clown Company ry esittelee toimintaansa taiteilijaresidenssinsä yhteydessä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa torstaina 20.9. 2018 klo 15.00–16.00.

Esiteltävät projektit:
o The New Finnish Clown: Anthropology of Clown (näyttely)
o Creating Clown Society: Opera Clown ja Clown Marcelino Space (luento ja video)
o Clownland (luento ja kuvat)

Marino Clown Company järjestää neljättä kertaa Suomen Klovneriafestivaalin. Tänä vuonna tapahtuma on Kansallisteatterissa 4.11.2018 järjestettävä Klovnimaraton. Puolet tilaisuuden lipputuloista lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen. Tilaisuudessa palkitaan vuoden paras klovni 2018. Suomen Clown Festival on kansainvälinen klovneriaa esittelevä ja klovnerian parissa työskenteleviä tahoja yhdistävä tapahtuma.

Pablo Alvarez on Marino Clown Company ry:n johtaja. Hän on helsinkiläinen Espanjassa syntynyt nykyklovni, kulttuurinen välittäjä ja tuottaja. Taiteilijanimellä Marino Clown hän on työskennellyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Hän käyttää klovnihahmoaan yhteisen leikin ja toiminnan symbolina erilaisissa ympäristöissä ja eri taiteenlajeja yhdistäen. Alvarez on erikoistunut tuottamaan esteettömiä ja osallistavia arvoja hyödyntäviä tapahtumia, tutkien huumorin hyötyjä sekä edistäen ihmisten hyvinvointia. Taiteellisella toiminnallaan hän pyrkii mahdollisimman suureen yhteiskunnalliseen vaikutukseen.

Lisätietoa Marino Clown Companysta Facebookissa.

(Marino Clown Companyn tiedote 7.9.2018)