Tiedotuskeskus mukana esittelemässä CARP-hanketta sirkustutkimuksen konferenssissa Prahassa

Tiedottaja Johanna Mäkelä osallistuu Sirkuksen tiedotuskeskuksen edustajana Prahassa 27.–29.8. järjestettävään akateemisen sirkustutkimuksen konferenssiin Circus and Its Others II. Konferenssin yhteydessä esitellään Circus Arts Research (CARP) -hankkeessa tuotettu sirkustutkimuksen verkkoportaali.

Kansainvälisessä Circus Arts Research Platform (CARP) –projektissa kehitetään sirkusta koskevan tutkimustiedon saavutettavuutta. Hankkeessa toteutettu verkkoportaali kokoaa yhteen akateemisen sirkustutkimuksen, keskeiset sirkuksen arkisto- museo- ja kirjastokokoelmat sekä esittelee akateemisen sirkustutkimuksen tekijät. Hanke edistää sekä tutkijoiden verkostoitumista ja keskinäistä tiedonjakoa että tutkimustiedon välittymistä laajemman käyttäjäkunnan saataville. Prahassa konferenssin yhteydessä julkaistavan sivuston toteutuksesta ovat pääosin vastanneet hankkeen partnerit Centre national des arts du cirque (France) ja École nationale de cirque, Montreal (Canada). Sirkuksen tiedotuskeskuksen lisäksi hankkeen yhteistyökumppanina on myös Circuscentrum (Belgia).

Circus and Its Others II -konferenssin järjestää Cirqueon Letní Letná -festivaalin yhteydessä. Konferenssin teemana on toiseus ja erilaisuus sirkuksessa eri ilmenemismuodoissaan. Keynote-puhujina kuullaan mm. Marie Andrée Robitaillea ja Camilla Damkjaeria. Circus and its Others järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Montrealissa, ja nyt tapahtuma on kasvanut: Prahaan on tulossa noin 45 kansainvälistä puhujaa ja seitsemisenkymmentä osallistujaa. >> Konferenssin ohjelma ja ilmoittautuminen  >> Konferenssin tiedote

Sirkuksen tiedotuskeskus tukee koreografi Iiro Näkin osallistumista Circus and Its Others II -konferenssiin.