CUM BOYS – maailmankaikkeus järjestyy armottomaksi absurdiikaksi

  • Company Uusi Maailma: CUM BOYS vol. 4. Kuva: Jukka Kaikkonen
  • Company Uusi Maailma: CUM BOYS vol. 4. Kuva: Aki Rantala

Company Uusi Maailman uusin kantaesitys CUM BOYS vol. 4 – KOSMOKSEN LAPSET esitetään Jyväskylän Kesä -festivaalilla 4.–10.7.2018 kuusi kertaa.

Aiemmissa osissa fiktiivinen CUM BOYS -tanssiryhmä on suihkinut maailmanluokan näyttämöille naisvoimistelemaan, nykytanssimaan, latinolantioimaan ja polkkaamaan. Terälehdet aukesivat ja sydämet pamppailivat, kun tähdenlennot liitivät glitter-linnunradalla!

Nyt kyseessä on sarjan päätösjakso. Tässä voimakkaan visuaalisessa näyttämöteoksessa kosmoottinen sähkö virittää taajuudet ja planetaariset äänimaisemat värittävät ikuisen pallon kulun. Kasarihitti ”Boys” saa uuden elämän, liukurivalssi soi ja musikaalikohtaukselta ei vältytä.

Company Uusi Maailman (CUM) esitykset valmistetaan taiteen eri osa-alueita orgaanisesti yhdistävällä tekoprosessilla. Tässä teoksessa fuusion palaset esityksen maailman ja hengen luomiseksi ovat sanaton teatteri, multitanssi, häivähdysakrobatia, hiilenmusta huumori, elävä ja nauhoitettu musiikki sekä valoilmiöinti. Esityksen luojat ovat ohjaaja-koreografi-visualisoija Seija Hakkarainen, valosuunnittelija-apulaisohjaaja Jere Suontausta sekä säveltäjä Pekka Huttunen, lavalla nähdään kaikkiaan 11 esiintyjää.

Palkittu Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on vuonna 2006 perustettu viidessä eri maassa esiintynyt jyväskyläläinen esittävän taiteen ryhmä.

CUM BOYS vol. 4 – KOSMOKSEN LAPSET toteutetaan yhteistuotantona Jyväskylän Kesä -festivaalin kanssa. Esitykset ovat Ylioppilastalo Ilokiven teatteritilassa Jyväskylässa. Aiemmin Kesässä on nähty CUM:n suuret tilasidonnaiset teokset Kerrostalo (2012) ja RAJATILA (2013) sekä CUM BOYS vol.3 – CUM IN (2017).

Jyväskylän Kesä on 4.–10.7.2018 63. kertaa järjestettävä monitaiteinen kaupunkifestivaali. Monipuolinen ja korkeatasoinen ohjelmisto koostuu muun muassa kevyestä ja klassisesta musiikista, sanattomasta teatterista sekä puhe- ja elokuvaohjelmasta. Vuonna 2018 Jyväskylän Kesän teemana on uni ja uneksiminen.

Company Uusi Maailma www.uusimaailma.org

(Lähde: Company Uusi Maailman tiedote 16.6.2018)