Le Lidon sirkuskoulu Toulousesta vierailee Tupacircuksessa Multialla ja Jyväskylässä

Multialla toimiva Tupacircus saa vieraakseen Toulousesta maineikkaan sirkuskoulu Le Lidon valmistuvan vuosikurssin opiskelijat. Nelipäiväisen residenssiin päätteeksi ryhmä esittää kaksi esitystä Multialan vanhassa Tiihalan tuvassa sunnuntaina 3.6. klo 17 ja 19. Esityksen nimi on ”The day I killed the sun”. Esitys on varaslähtö Multian kulttuurifestivaaliin, jota vietetään varsinaisesti heinäkuussa.

Le Lidon opiskelijat opettavat myös Jyväskylän sirkuskoululla Tantereella pe 1.6. ja la 2.6. Ohjelmassa on mm ilma-akrobatiaa, käsinseisontaa ja kiinalaista tolppaa.

Ryhmään kuuluu 15 tulevaa maailman tähteä ja mukana joukossa on suomalainen Karita Tikka. Ryhmä koostuu lahjakkaista taiteilijoista 10:stä eri maasta. Mukana seuraa myös sirkuskoulun 60-vuotias ranskalainen sirkusprofessori. Esityksillään nuoret keräävät matka- ja ruokarahaa. Multialaan ryhmä  saapuu Helsingistä osana Suomen kiertuettaan.

Multialainen Tupacircus Company on reilun 10 toimintavuotensa aikana solminut ihmeellisiä yhteyksiä. Tirehtööri Vesa Purokuru on käynyt ulkomailla lukuisilla kursseilla ja mm. Ranskasta on vieraillut taiteilijoita Multialla Tupacircuksessa. Tupacircuksen tukipiste on 170-vuotias talonpoikaistupa Tiihalassa.

Lisää tietoa Tupasircuksesta. Tupacircus Facebookissa.

Ryhmän kiertuetta voi seurata Facebook-sivulla.

(Lähde: Tupacircuksen tiedote 29.5.2018)