The Great Paradox of Play Oulussa

  • The Great Paradox of Play Kuva: Malin Arnesson

Tanskalaisen Rapid Eye Companyn pohjoismainen yhteistuotanto The Great Paradox of Play saapuu tuoreeltaan Tanskan ensi-iltansa jälkeen Suomeen. Helsingin Cirkon esitysten jälkeen teos matkaa Ouluun ja esitetään kulttuuritalo Valveella 20.–21.3. osana Flow-sirkusta ja Oulun Musiikkijuhlia.

The Great Paradox of Play yllättää, innoittaa, kyseenalaistaa, juhlistaa ja ennen kaikkea tuo elämäämme päämäärättömän leikin, joka on olennainen osa ihmisyyttä.Tämän ’magie nouvelle’ -esityksen lähtökohtana on taikuus ja homo ludens eli leikkivä ihminen. Taikuus on kuin tanssia huimassa maailmassa, jonka ankara estetiikka syntyy barokkiasuista, minimalistisesta lavastuksesta ja elektroakustisesta live-musiikista.

Esiintyjinä  nähdään kolme pohjoismaista taikuria, tanskalainen David Tholander, ruotsalainen Axel Adlercreutz ja suomalainen Robert Jägerhorn, jotka saavat seuraa saksofonistista ja elektonisen musiikin säveltäjästä Sture Ericsonista. Teoksen tuotannosta vastaa tanskalainen Rapid Eye Company ja sen on ohjannut Samuel Gustavsson.

Lisätietoja Oulun vierailusta Flow Productionsin nettisivuilla ja Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilla sekä Facebook-tapahtumassa.

(Lähde: Flow-sirkuksen tiedote 20.2.2018)