Matchbox Companyn Prinssi Rei Kanneltalossa

  • Matchbox Company: Prinssi Rei (Saku Mäkelä). Kuva: Tinja Salmi

Elias Edströmin ohjaama Prinssi Rei nähdään helmi–maaliskuussa Kanneltalossa. Esityksen valmistaa Matchbox Company, johon kuuluu Edströmin lisäksi teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisia. Edström on peking oopperan maisteri ja ensimmäinen Pekingin National Academy of Chinese Theatre Arts –korkeakoulusta valmistunut ei-aasialainen.

Vuonna 2016 Edström ohjasi samalle ryhmälle Kanneltaloon Sigurd Ring -peking oopperan. Nyt ensi-iltansa saava Prinssi Rei yhdistää teatteria, tanssia ja sirkusta ottaen vaikutteita peking oopperasta. Musiikki ja äänimaailma ovat isossa osassa visuaalisessa esityksessä. Vahvana elementtinä on edellisestä teoksesta tuttu sähkökantele, joka kehoperkussioiden ja äänisuunnittelun kanssa muodostaa maagisen kokonaisuuden.

Prinssi Rei puhuttelee kaikkia ajankohtaisilla aiheilla. Mitä teemme, kun vesi loppuu? Miten voimme elää sovussa ja yhdessä ehtyviä luonnonvaroja sekä toisiamme kunnioittaen? Ryhmä pyrkii toteuttamaan työvaiheet ympäristötietoisesti ja antamaan käytetyille materiaaleille uuden elämän.

Teos perustuu samannimiseen Anna-Liisa Haakanan lastenkirjaan ja se on suunnattu yli 5-vuotiaille. Kanneltalo tarjoaa koululaisesitykset maksutta 3.–6. luokkalaisille ja avoimiin esityksiin ovat tervetulleita kaikki lipun ostaneet katsojat. Esityksessä käytetään sujuvasti suomea ja ruotsia, mutta fyysisyytensä ansiosta se on täysin kielirajaton.

Fyysinen teatteri on suosittu taidemuoto Euroopassa. Suomessa sitä tehdään kuitenkin vielä vähän. Matchbox Company on kotimainen fyysisen teatterin ryhmä, joka muodostuu eri alojen ammattitaiteilijoista. Companyn tavoitteena on tuoda kieliryhmiä ja eri kulttuureita lähemmäs toisiaan vaikuttavilla ja visuaalisilla esityksillä, jotka tarttuvat ajankohtaisiin teemoihin.

Työryhmä:
Ohjaaja: Elias Edström
Esiintyjät: Talvikki Eerola, Henni Kervinen, Riia Kivimäki, Saku Mäkelä
Musiikki: Senni Eskelinen, sähkökanteleª Pekka Saarikorpi, kehoperkussio ja lyömäsoittimet
Ääni- ja valosuunnittelu: Antero Kemppi
Pukusuunnittelu ja toteutus: Tinja Salmi ja Ella Silvennoinen
Tarpeisto: Anja Muhonen de Abonce
Tuotanto: Matchbox Company ja Kanneltalo

Esitykset 28.2.–3.3. Kanneltalon konserttisalissa (Klaneettitie 5, Helsinki)
Katso esitysajat ja lipputiedot Kanneltalon sivuilta tai esityksen Facebook-tapahtumasta.

www.matchboxcompany.com | www.facebook.com/MatchboxC

(Lähde: Matchbox Companyn tiedote 21.2.2018)