CUM BOYS – maailmankaikkeus järjestyy uudelleen Jyväskylän Kesässä

  • Company Uusi Maailma: CUM Boys (2014). Kuva: Jukka Kaikkonen
  • Company Uusi Maailma: CUM BOYS vol. 3 - CUM IN (2017). Kuva: Jukka Kaikkonen

Company Uusi Maailman uusin kantaesitys CUM BOYS vol. 4 – KOSMOKSEN LAPSET esitetään Jyväskylän Kesä – festivaalilla 4.–10.7.2018 kuusi kertaa.

Aiemmissa osissa CUM BOYS -tanssiryhmä on suihkinut maailmanluokan näyttämöille naisvoimistelemaan, nykytanssimaan, latinolantioimaan ja polkkaamaan. Terälehdet aukesivat ja sydämet pamppailivat, kun tähdenlennot liitivät glitter-linnunradalla.

Nyt CUM BOYS vol. 4 – KOSMOKSEN LAPSET – näyttämöteoksessa kurkistetaan ”poikien” arkeen, jossa avautuu suomalaiskalsarillinen mielenmaisema. ”Pojat” ajautuvat myös kosmoottisille poluille ja värikkäisiin yhteisfantasioihin. Liukurivalssi soi ja musikaalikohtaukselta ei vältytä.

Company Uusi Maailman (CUM) esitykset valmistetaan taiteen eri osa-alueita orgaanisesti yhdistävällä tekoprosessilla. Tässä teoksessa fuusion palaset esityksen maailman ja hengen luomiseksi ovat sanaton teatteri, tanssi, tolppa-akrobatia, musiikki ja valotaide.

Palkittu Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on vuonna 2006 perustettu viidessä eri maassa esiintynyt jyväskyläläinen esittävän taiteen ryhmä.

CUM BOYS vol. 4 – KOSMOKSEN LAPSET toteutetaan yhteistuotantona Jyväskylän Kesä -festivaalin kanssa. Esitykset ovat Ylioppilastalo Ilokiven teatteritilassa Jyväskylässa. Aiemmin Kesässä on nähty CUM:n teokset Kerrostalo (2012), RAJATILA (2013) ja CUM BOYS vol.3 – CUM IN (2017).

Jyväskylän Kesä on 4.-10.7.2018 63. kertaa järjestettävä monitaiteinen kaupunkifestivaali. Monipuolinen ja korkeatasoinen ohjelmisto koostuu muun muassa kevyestä ja klassisesta musiikista, sanattomasta teatterista sekä puhe- ja elokuvaohjelmasta. Vuonna 2018 Jyväskylän Kesän teemana on uni ja uneksiminen.

Lisätietoa:
Jyväskylän Kesä – festivaali
Company Uusi Maailma 

(Lähde: Company Uusi Maailman tiedote 1.3.2018)