Tinfo: Uudet eurooppalaiset yleisöt -ohjelman haku avoinna 31.1.2018 saakka

Uusien teatteri- ja esitystaidetuotantojen kansainvälistymisohjelma 2018-2020

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Teatterin tiedotuskeskukselle (TINFO) kolmevuotisen hankeapurahan, jonka turvin suomalaiset teatterintekijät ja esitystaiteilijat (tarpeen tullen koko esittävien taiteiden cross-over -taiteilijakunta) luovat taiteellisia ja tuotannollisia yhteyksiä eurooppalaisiin festivaaleihin, vierailunäyttämöihin, residensseihin ja agentuureihin.

TINFO avaa nyt julkisen haun kaikille Suomessa toimiville työpareille, työryhmille ja yhteisöille, joiden tavoitteena on suuntautua taiteen tekemisessään Suomen rajojen ulkopuolelle. Kansainvälistymisohjelmaan valittaville palkataan ulkomainen mentori, jonka kanssa käynnistetään tiivis tuotannollis-taiteellinen yhteistyö, joka tapahtuu Suomessa ja ulkomailla.

Hakuaika: 1.12.2017-31.1.2018

Haku on englanninkielinen ja se tehdään sähköisellä webropol-lomakkeella https://www.webropolsurveys.com/S/98BE3202CBE9A807.par

Tarvittava liite:
Alustava budjetti 2018-2020 = kustannusarvio + rahoitussuunnitelma

Valmis budjettipohja löytyy täältä.

Budjetti lähetetään hakuajan loppuun mennessä sähköpostitse: haku(a)tinfo.fi

Hakuajan jälkeen TINFO järjestää kaksivaiheisen arvioinnin. Pääpaino on kansainvälistymisessä. Ammattilaisuus, taiteellinen kiinnostavuus, omaperäiset sisällöt, toteuttamiskelpoisuus ja taloudelliset realiteetit ovat arviointiperusteita. Lopullisen valinnan hankkeeseen kutsuttavista ryhmistä tai työpareista tekevät ulkomaiset alan asiantuntijat.

Kansainvälistymisohjelma ei tue olemassa olevien esitysten kiertuetoimintaa, vaan etsii uusia yhteistuottamisen tapoja ja sitä kautta myös uusia yleisöjä.

Lisätietoja saat lukemalla ensin hakulomakkeen kysymykset ja tarvittaessa tiedustelemalla sähköpostitse:
hanna.helavuori(a)tinfo.fi

(Lähde: Teatterin tiedotuskeskus 30.11.2017)