Talvisirkus Play tempaa katsojat mukaan peliin

  • Tanssiteatteri Hurjaruuth: Talvisirkus Play. Kuva: Riku Virtanen.

Hyppää peliin – Hurjaruuthin suosittu Talvisirkus on irti! Visuaalisesti upea ja sielultaan lämminhenkinen koko perheen nykysirkusesitys saa ensi-iltansa Kaapelitehtaan Pannuhallissa 9.11.2017. Näytökset jatkuvat tammikuun puoliväliin saakka.

Talvisirkus Playssä säännöt on tehty rikottaviksi, kun kansainvälinen taiteilijaryhmä pääsee valloilleen. Talvisirkus Play vie katsojat vinksahtaneeseen pelimaailmaan ja taattuun Talvisirkus-tapaan luvassa on ihmeitä ja ilma-akrobatiaa! Kaksi pelaamisesta innostunutta tyttöä, Hertta (klovni ja ilma-akrobaatti Inga Björn) ja Tähti (ilma-akrobaatti Onna Degerman) tempautuvat sisälle peliin ja videopelimaailman mielikuvitukselliset hahmot muuttuvat todellisiksi. Hurjaruuthmaisella kekseliäisyydellä toteutettu pelimaailma imaisee mukaansa.

Esityksen on ohjannut Davide Giovanzana, joka vastasi loppuunmyydyille katsomoille esitetyn Talvisirkus Kosmoksen ohjauksesta vuonna 2013. Kotimaisten esiintyjien lisäksi Pannuhallin näyttämöllä nähdään sirkustaiteilijoita Yhdysvalloista, Sveitsistä, Englannista ja Australiasta. Livemusiikista vastaa äänivelho Teho Majamäki.

Esityksen suunnittelussa on kuunneltu myös lapsia – mitä teemme kun pelaamme? Mitä vapaus on ja mitä sillä tehdään? Asiaa on pohdittu yhdessä lasten kanssa, kun Talvisirkuksen tekijätiimi on toteuttanut esityksen aiheeseen liittyviä työpajoja kouluilla ja päiväkodeissa.

Huima visuaalisuus ammentaa videopelien maailmasta. Esityksessä nähdään muun muassa breakdancea, ilma-akrobatiaa ja päätähuimaavat trampoliinitaiteilijat, jotka kirjaimellisesti hyppivät seinille. Talvisirkus yhdistää sirkuksen, tanssin, videotaiteen ja musiikin lumoavaksi kokonaisuudeksi.

Joka vuosi esitys hurmaa huipputaitavilla sirkusammattilaisillaan, kekseliäisyydellään ja huumorillaan. Aina ihanasti uudistuva Talvisirkus on joulunajan perinne niin lapsiperheille, päiväkoti- ja koululaisryhmille kuin lukuisille aikuisillekin. Joka vuosi esityksen näkee yli 30 000 katsojaa.

Talvisirkus Play Kaapelitehtaan Pannuhallissa 9.11.2017–14.1.2018
Ohjaus: Davide Giovanzana
Ohjaajan assistentti: Raúl Vargas
Musiikki: Teho Majamäki
Lavastus: Aino Koski
Videosuunnittelu: Joona Pettersson
Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Valosuunnittelu: Antti Helminen
Äänisuunnittelu ja miksaus: Antti Nykyri
Esiintyjät: Inga Björn, Onna Degerman, Toivo Kautto, Elina Raasakka, Simon James Reynolds (AUSTRALIA), Thomas Rose (UK), Rosa Tyyskä, Jordan Webb (USA), Simeoni Juoperi, Florian Grobéty (SVEITSI)

Esityksen kesto n. 2 h. Talvisirkus on sikasuosittu. Liput kannattaa hankkia ajoissa, ettei jää ilman!

Esitysaika ja lipputiedot: http://www.hurjaruuth.fi/talvisirkus/

(Lähde: Tanssiteatteri Hurjaruuthin tiedote 1.11.2017)