Suomalainen näyttely klovneineen matkaa Espanjan Pyreneille juhlistamaan edesmennyttä klovnerian pioneeriä Marcelino Orbesia 

  • Näyttelyn kuvat on ottanut Alejandro Lorenzo (Suomi)

Tämän päivän ja tuonpuoleisen klovnit kohtaavat Espanjassa

Espanjassa, Jacan kaupungissa Aragoniassa juhlistetaan koko marraskuun ajan Jacassa syntyneen, mutta elämässään maailman estradeja valloittaneen ja mm. Charles Chaplinia ja Buster Keatonia inspiroineen klovni Marcelino Orbesin (1873 –1927) kuoleman 90-vuotismuistojuhlaa. Juhlallisuudet sisältävät konferensseja, esityksiä, työpajoja ja näyttelyn. Jacassa sijaitseva puisto tullaan myös nimeämään edesmenneen maailmankuulun klovnin mukaan.

Suomesta Jacan kaupunkiin matkaa kansainvälisen kirjava klovniryhmä esiintymään ja vetämään työpajoja Suomessa valmistetun New Finnish Clown: Clown Anthropology -näyttelyn yhteyteen. Näyttelyn on koostanut espanjalainen, Suomessa asuva ja työskentelevä Pablo Alvarez, taiteilijanimeltään Marino Clown. Näyttely on läpileikkaus ikiaikaisen klovnin historiaan ja se esittelee klovnin arkkityyppejä sekä eri rooleja kautta aikojen. Näyttely on samalla läpileikkaus myös suomalaiseen nykyklovneriaan. Jacassa tapahtuva vierailu on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa.

New Finnish Clown: Clown Anthropology  -näyttely on esillä Jacassa 3.–30.11.2017 ja vierailuesitykset työpajoineen tapahtuvat 3.–6.11.2017.  Suomesta matkaavat klovnit Pablo Alvarez, Taina Mäki-Iso, Artistide de Souza sekä Jannick Sutsina.

Voit seurata projektia Marino Clown Facebook-sivulla.

(Lähde: Marino Clownin tiedote 3.11.2017)