Lumous-nykysirkusfestivaali sytyttää akrobatialla ja vaikuttavilla tulkinnoilla

  • Lumo Company: WireDo. Kuva: Mia Bergius
  • Katerina Repponen: Sound Barrier. Kuva: Mia Bergius
  • Kate & Pasi: Suhde. Kuva: Andrew Miller.
  • Company Uusi Maailma: Globally Wanted. Kuva: Rene Limbecker

Lumous-nykysirkusfestivaalin ohjelmaa värittävät tänä vuonna erityisesti akrobatia, omaleimainen ruoskan ja köyden hyödyntäminen sekä vahva ilmaisu. 12.–14.10.2017 järjestettävän festivaalin aikana Korson Lumosalissa nähdään kiinnostavia ja toisiaan täydentäviä sirkusesityksiä, jotka esittelevät nykysirkusta parhaimmillaan.

Houkuttelevaan festivaaliohjelmaan lukeutuu myös Suomen ensi-ilta. Katerina Repposen vastavalmistuneen Sound Barrier -sooloesityksen keskiössä on Suomessa harvinainen whip cracking eli taide, jossa luodaan ruoskan avulla ääniä ja rytmejä. Esitys on raikas ja visuaalinen.

–Halusin esityksessä muuttaa ruoskaan Suomessa liitettäviä mielikuvia ja näyttää, että ruoskan käsittely voi olla kaunista ja hallittua. Toivottavasti teos tuo jotakin uutta nykysirkukseen ja rikkoo ennakkoluuloja, Katerina Repponen toteaa.

Taitavaa kehonhallintaa ja tarinankerronnan riemua

Lumouksen muu ohjelma hemmottelee erityisesti akrobatian ystäviä. Hanna Moisalan sooloesitys WireDo yhdistelee kiinnostavasti japanilaista sidontataidetta ja nuorallatanssia. Katerina Repposen ja Pasi Nousiaisen Kate & Pasi -nimellä toteuttama Suhde-esitys taas hyödyntää pariakrobatiaa ja jalkajongleerausta.

Company Uusi Maailma puolestaan tuo Lumoukseen mustaa huumoria ja vinksahtaneita ihmissuhteita sisältävän Globally Wanted -esityksen, jonka tarinaa kerrotaan muun muassa parkourin, akrobatian, tanssin ja sanattoman teatterin keinoin.

Lumouksen ohjelma 2017:

·  To 12.10. klo 13 / Hanna Moisala: WireDo, 45 min
·  To 12.10. klo 18.30 / Hanna Moisala: WireDo ja Katerina Repponen: Sound Barrier, 90 min, sis. väliajan
·  Pe 13.10. klo 13 / Kate & Pasi: Suhde, 50 min
·  Pe 13.10. klo 18.30 / Kate & Pasi: Suhde, 50 min
·  La 14.10. klo 19: Company Uusi Maailma: Globally Wanted, 55 min

Lumous-nykysirkusfestivaalin järjestää Vantaan kulttuuripalvelut. Lisätietoa ohjelmistosta ja lipuista: www.vantaa.fi sekä www.netticket.fi
Lumous-nykysirkusfestivaali Facebookissa.

(Lähde: Vantaan kaupungin tiedote 27.9.2017)