Lotta Nevalainen jäseneksi esittävien taiteiden toimikuntaan

Taideneuvosto on nimennyt esittävien taiteiden toimikunnan uudeksi jäseneksi 16.8.2017 alkaen Lotta Nevalaisen. Hän työskentelee Sirkuksen tiedotuskeskuksessa kansainvälisten asioiden päällikkönä. Lotta Nevalainen on toiminut toimikunnassa sirkustaiteen ulkopuolisena asiantuntijana vuoden 2017 alusta alkaen.

Taideneuvosto nimesi toiseksi esittävien taiteiden toimikunnan uudeksi jäseneksi näyttelijä, teatteriohjaaja ja näyttämötyönopettaja Ville Sandqvistin. Uudet jäsenet nimettiin aiemmin eronneiden Joachim Thibblinin ja Taina Kopran tilalle.

Esittävien taiteiden toimikunta päättää näyttämötaiteen, performanssi- ja esitystaiteen, tanssitaiteen ja sirkustaiteen apurahoista ja palkinnoista, ja antaa asiantuntijalausuntoja. Nykyisen toimikunnan toimikausi on 2017–18. Toimikunnassa on 12 jäsentä, joista sirkuksen asiantuntijoina toimivat Lotta Nevalaisen lisäksi sirkustaiteilija Kimmo Hietanen ja kulttuurituottaja Saara Juvonen. Toimikunnan puheenjohtaja on professori Kirsi Monni.

Taiteen edistämiskeskuksen uutinen (16.8.2017)