Flow-sirkuksen syyskausi käynnistyy Oulun juhlaviikoilla

  • Monitaideyhdistys Piste/ Mette Ylikorva: VauVanne Kuva: Joonas Martikainen

Flow-sirkuksen syyskausi avataan Oulun juhlaviikoilla Monitaideyhdistys Pisteen 0-1 vuotiaille vauvoille ja heidän vanhemmilleen suunnatulla sirkusesityksellä Vau Vanne. Se tuo pienelle estradilleen sirkuksen hahmoja ja välineitä. Esityksessä nähdään iloinen Pelle, Suru-pallon muodonmuutos, akrobaattisia hassutuksia, vanteita ja renkaita välkehtimässä.

Mette Ylikorvan esittämä Vau Vanne koetaan kulttuuritalo Valveella 30.8. ja Hiukkavaaran uudessa monitoimitalossa 31.8. Kummassakin kohteessa on päivän aikana 3 esitystä 14:lle vauvalle kerrallaan. Hiukkavaaran monitoimitalon esitysten järjestämisessä on mukana myös Valveen aluetuotannot. Jokaista esitystä seuraa lyhyt työpaja, jossa opitaan helppoja sirkustemppuja ilahduttamaan perheen arkea.

Vau vanne on kiertänyt maailmaa menestyksekkäästi vuodesta 2008 lähtien. Lukuisten Suomen paikkakuntien lisäksi esitys on vieraillut Yhdysvalloissa, Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Kanadassa. Esityksen on nähnyt jo yli 3000 vauvaperhekatsojaa!

Esitykset kuuluvat Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon ja ovat osa Suomi 100 –ohjelmaa ja sen juhlaviikkojen osuutta otsikolla Identiteettien kaleidoskooppi. Tähän Suomi100 -hankkeeseen liittyy Valveen esitysten jälkeinen keskustelutilaisuus suomalaisen sirkuksen kansanvälisyyden ja suomalaisen identiteetin väisestä suhteesta. Haastattelemme esiintyjäryhmää, joka on kiertänyt teoksellaan paljon ulkomailla, heidän kokemuksistaan aiheesta.

(Lähde: Flow-sirkuksen tiedote 3.8.2017)