Kallo Collectiven uudet ensi-illat Cirko- ja Hiljaisuus-festivaalilla

  • Kallo Collective: Chameleon. Photo: Gemma Tweedie.
  • Kallo Collective: KWALK. Kuva: Gemma Tweedie
  • Kallo Collective: Only Bones v1.0. Kuva: Gemma Tweedie.

Hotelli Chameleon avaa ovensa perjantaina 12.5. Cirkon Solmu-salissa, Cirko-festivaalin avajaisesityksenä. Chameleon on absurdin komiikan, yllättävien tilanteiden ja käänteiden palapeli. Teoksen ohjaajien Thomas Moncktonin ja Gemma Tweedien yhteiset ideat ja komiikka heräävät eloon kuuden esiintyjän voimin tuoden lavalle ripauksen sirkusta, fyysisen teatterin eri tulokulmia sekä klovneriaa. Tule kokemaan riemukkaita hetkiä Chamelon hotelliin!

Mutta ei ilo tähän vielä lopu. Kesäkuun Hiljaisuus-festivaalilla nähdään kallolaisten seuraava tuotanto – KWALK. Kolme sanattoman komiikan taitajaa (Kallo, Kurppa ja Monckton) ja kolme Uusinta Ensemblen muusikkoa (Holmström, Puusaari ja Rautio) luovat tilallista komiikkaa Georges Aperghis’n musiikin innoittamana. KWALK ei kerro tarinaa vaan kävelee läpi absurdien ja arkipäiväisten tilanteiden.

Thom Moncktonin sooloteos Only Bones vierailee Liverpoolin Physical Festillä 26.5.2017.

Kallo Collective on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut nykysirkusryhmä, joka tuottaa korkeatasoisia sanattomia esityksiä. Ryhmä on kiertänyt Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Kiinassa, Australiassa, Ranskan Guyanassa ja Georgiassa sekä toteuttanut 10 tuotantoa, joista viimeisin ”Helga” sai ensi-iltansa tammikuussa 2017. Pienille näyttämöille suunnatut esitykset ovat tavoittaneet jo yli 50000 katsojaa, 530 esityskerralla. Kallo Collectiven perustivat vuonna 2009 suomalaiset Jenni Kallo ja Sampo Kurppa sekä uusiseelantilainen Thomas Monckton.

kallocollective.com

(Lähde: Kallo Collectiven tiedote 3.5.2017)