Kurronen & Laiho Company matkasi Suomen halki En totellut -esityksensä kanssa

  • Kiertueen aikana esiintymispaikat olivat pääasiassa koulujen liikuntasaleja. Kuva Pudasjärveltä.
  • Raahessa esityksen lisämausteeksi saatiin kunnon valoshow!
  • Kiertue taittui Millan Peugeotilla, joka osoittautui yllättävän luotettavaksi kulkupeliksi.

Kurronen & Laiho Company toteutti kaksiosaisen En totellut -produktion esityskiertueen Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa maaliskuussa 2017. Company vei farmariautollaan nykysirkusta paikkakunnille, jossa sitä ei juuri aiemmin ollut nähty.

En totellut nähtiin yhdeksällä eri yläkoululla yleisössään liki 2500 nuorta 7.–9. luokilta. Osa koulujen nuorista osallistui produktion ensimmäiseen työpajavaiheeseen, jonka pohjalta valmis esitys suunniteltiin ja toteutettiin. Nuoret saivat seurata esityksen valmistumisen vaiheita ja välillä vähän muutakin sirkuselämää Snapchat-sovelluksen kautta.

Jokainen yhteistyökoulu vastaanotti esiintyjät innolla ja pienellä jännityksellä. Vaikka vastaanotto oli ensin varovaisen uteliasta, Millan ja Hannan päästyä lavalla vauhtiin ja jään murruttua, yleisössä naurettiin, kommentoitiin ääneen ja hurrattiin. Nuoret olivat poikkeuksetta kiinnostunut ja eläväinen yleisö. Companyn toiveena on tehdä vastaavia produktioita myös tulevaisuudessa.

Seuraavaksi Kurronen & Laiho Company suuntaa toukokuussa kolmen viikon mittaiseen residenssiin Tukholman Cirkör LABiin Pimeät pennut -teoksensa kanssa.

En totellut -produktion työpajoista voit lukea lisää täältä.

En totellut -produktio oli osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja se toteutettiiin Pohjois-Pohjanmaan rahaston ja Pohjois-Pohjanmaan liiton tukien avulla.

(Lähde: Kurronen & Laiho Co. -tiedote 24.3.2017)