Enkelit herättävät AgriSirkuksen talviuniltaan

  • Netta Lepistö, Kuva: Hilja Kurkinen
  • Maarit Utriainen, Kuva: Hilja Kurkinen
  • Netta Lepistö, Kuva: Hilja Kurkinen

Vuoden 2017 residenssikausi on avattu Netta Lepistön sekä Maarit Utriaisen vierailtua maaliskuun lopulla Agrissa. He saapuivat työstämään performanssiteosta Angels (työnimi), joka koostuu videoteoksesta sekä sen yhteyteen rakentuvasta performanssiesityksestä. Kävimme paikan päällä vakoilemassa luvan kanssa heidän kuvaustoimiaan metsän rinteellä. Törmäsimme enkeliin!

Netta ja Maarit kuvasivat yhteensä neljä päivää luonnon heräämistä Enkeli-hahmojen kautta, jotka ovat yleisesti tunnettuja, ja siksi monelle tuttu ja turvallinen ilmestys. Enkelin johdattelemana he uskovat, että katsojan on helppo sukeltaa mukaan performanssiin, ja näin ollen myös hyväksyä teoksissa tapahtuvia sekä nähtäviä asioita. Minkälainen ja mikä on enkeli? Miten enkeli juoksee pellolla tai nauttii kahvinsa kallion kupeessa? Sirkusartistit peräänkuuluttavat teoksessaan vapautta valita sekä välttävät lokerointia: ”Sirkus toimii teoksissa erilaisten kuvien ja liikekielen mahdollistajana, mutta sitä ei ole tarvetta lukita itse teoksen nimikkeeseen.”

Varsinainen performanssiesitys nähdään AgriSirkuksessa toukokuussa 2017. Nettisivuillamme sekä Facebookissa vierailemalla, voit pysyä Netan ja Maaritin sekä muiden AgriSirkuksessa 2017 vierailevien olentojen kyydissä.

AgriSirkus on vuonna 2016 perustettu yhdistys, joka tarjoaa residenssi, sekä vapaata esitystilaa ensisijaisesti nuorille ja aloitteleville sirkusartisteille ilman rajoja ja tulospainetta. Teos tekijän edellä. AgriSirkus ei perusta toimintaansa valinnoille tekijöiden tai teosten välillä, vaan uskoo siihen, että kaikki taide on hyvää sekä tarpeellista. Sana taide toteutuu parhaiten erilaisten tekijöiden ja teosten täydentäessä sekä tukiessa toisiaan. Lämpimästi tervetuloa jakamaan, nauttimaan ja katsomaan erilaisten taiteilijoiden, erilaisia esityksiä, seikkailuja sekä tutkimusmatkoja. Luonto kutsuu meitä juurilleen, ja me vastaamme siihen!

Heräämisterveisin
MillaJ ja LindaH

https://agrisirkus.wordpress.com/
https://www.facebook.com/agrisirkus/
http://nettalepisto.weebly.com/works-in-progress.html

(Lähde: AgriSirkuksen tiedote 24.3.2017)