Company Uusi Maailman ULTRA: outoa tanssia ja sirkusta

Jyväskylän kaupunginteatteri puhkoo vierailuaukkoja tyyleille ja mielille: Company Uusi Maailman uutuusteos ottaa kantaa henkiseen maailmanloppuun – kaveria etsitään tulevaisuuden aavikoilla.

Suomalais–venäläisen yhteistuotannon maailman kantaesitykset esitetään Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 9.-10.3.2017. ULTRA-näyttämöteoksessa tanssi, akrobatia, musiikki ja valo yhtyvät. ULTRA yhdistää alueita rohkeasti ja rajoja rikkovasti: spacerock kohtaa voimabaletin ja diskomusiikki nykyvoimistelun. Myös cyr- ja lattiaakrobatia on valjastettu sanattomasti kuljetettuun liikkeelliseen kerrontaan. Tuloksena on voimakkaan visuaalinen mielenmaisema, jossa horisonttien välissä tapahtuu muun muassa muotinäytös ja eläinnäyttely. ULTRA on mystinen, karu ja viekoitteleva. Katso teoksen traileri.

Esitykset Jyväskylän kaupunginteatterilla toteutetaan Jyväskylän kaupunginteatterin ja Company Uusi Maailman yhteistyönä. Projektin osatuottaja on Komin tasavallan akateeminen draamateatteri, jossa vuoden 2015 kesällä oli ULTRA – työryhmän ensimmäinen, kuukauden kestävä, pääharjoitusjakso. Jyväskylän jälkeen teos on seuraavan kerran koettavissa Komin tasavallassa Syktyvkarissa, Venäjällä.

Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on 10 -vuotias viidessä eri maassa esiintynyt jyväskyläläinen esittävän taiteen ryhmä, joka on tunnettu omintakeisesta otteestaan.

Lisää tietoa esityksestä:
Jyväskylän kaupunginteatteri 
Company Uusi Maailma
ULTRA FB

Ohjaus ja taiteellinen valtija, tuottaja: Seija Hakkarainen
Musiikin sävellys: Kimmo Kuokkala (JKL), Jukka Kaikkonen
Valosuunnittelu: Antti Helminen
Pukusuunnittelu: Seija Hakkarainen ja Sari Nyman
Esiintyjät: Saga Elgland, Heidi Suur-Hamari, Niko Miettinen, Visa Niemelä
Koreografiat: Hakkarainen + esiintyjät
Tuotanto: Sirkusyhdistys Circus Uusi Maailma ry. Ikäsuositus: 12 +. Kesto: n. 55 min.