Cirkon kevään ohjelmistoa

Cirko-festivaali 12.-21.5.

Cirko ja Tanssin talo järjestävät yhteistyössä KISS MY DANCE -klubin Cirko-festivaalilla 13.5.
Newyorkilaisen esitystaiteilijan Brian Lobelin luoma klubikonsepti sulauttaa yhteen taiteen, viihteen ja yöelämän. Klubilla esiintyjät ja klubbaajat sekoittuvat ja kuka tahansa voi saada myös oman esityksen. Klubimusiikista ja queer -meiningistä vastaa dj- ja taidekollektiivi La Persén Art fart-osasto ja hostina toimii lontoolainen performanssitaiteilija Owen Parry.

Festivaalin koko ohjelmisto ja lisätietoja Cirkon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
Festivaalin liput myynnissä Ticketmasterissa.

Instagram @cirkohelsinki | Twitter @cirkokeskus | f/cirkokeskus | www.cirko.fi

Cirko Lab

Cirkossa järjestetään muutaman viikon välein demoja, joissa Cirkossa työskentelevät nykysirkusryhmät esittelevät tulevia teoksiaan. Sisällöt vaihtelevat melkein valmiista esityksistä vasta ajatuksen tai ensimmäisen liikkeen tasolla oleviin aihioihin.

Torstaina 6.4. klo 15 Zero Gravity Company / Reija Tapaninen: Iiris
Vapaa pääsy!

Cirkon Guest-ohjelmistossa

Petri Kekoni: Teon teesejä 1.-9.4.

Petri Kekoni Company viettää 10-vuotisjuhlaa ja Kekonin 20. Taiteilijajuhlavuotta Suvilahdessa. Teon teesejä tutkii, kuinka liikkeestä kasvaa teko. ”Teon liike” merkitsee koreografi Petri Kekonille paluuta liikkeen konkreettisiin lähteisiin: kehon rakenteisiin ja mittasuhteisiin, painoon, työntämiseen, viskaamiseen, vetämiseen, päästämiseen. Konkreettinen lähde ei saa kuitenkaan kahlita liikettä liikaa, sen on hyvin pian löydettävä oma abstrakti kehityssuunta. Merkityksellisen liikkeen metsästys johti kirjallisiin teeseihin, eräänlaiseen Kekoni-metodiin.

Teoksen maailmaa avaava avoin workshop 8.4. klo 12–17.
Paikalla koreografi Petri Kekoni ja äänisuunnittelija Antti Nykyri
Ilmoittautumiset: 

(Lähde: Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen tiedote 27.3.2017)