Grete Grossin sooloteos Confines ensi-illassa Tallinnassa

  • Grete Gross: Confines. Kuva: Joonas Purastie
  • Grete Gorss: Confines. Kuva: Joonas Purastie

Ilma-akrobaatti Grete Grossin sooloteos Confines kantaesitetään Tallinnassa 26.2.2017. Confines yhdistää ilma-arkobatiaa rohkeasti kuvataiteeseen ja tekstiin. Opinnäytetyöhön pohjautuva sooloteos on muuntunut ja laajentunut useiden kansainvälisten residenssijaksojen ja work-in-progress -esitysten myötä, ja siihen on tullut mukaan myös elävä musiikki. Tallinnan esityksissä teoksen työryhmässä ovat mukana pianisti Johan Randvere ja sellisti Johanna Randvere. Confines nähdään Kumu-museon auditoriossa 26.–27.2. ja 1.–2.4.2017.

Ilma-akrobaatti Grete Gross on ensimmäisiä virolaisia ammatillisesta sirkuskoulusta valmistuneita sirkustaitelijoita. Hän opiskeli Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla vuosina 2012–15. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt free lancerina Virossa, Suomessa ja muualla Euroopassa.

Kumu museon auditoriosta on tullut tärkeä sirkusnäyttämö Virossa. Siellä on nähty viime vuosina sekä kotimaisia että vierailevia teoksia, mm. WHS-ryhmältä. Kumun auditoriossa ollaan avoimia uusille taidemuodoille. Tilassa on lisäksi korkeutta ja hyvät kiinnitysmahdollisuudet sirkusteoksille.

Lisää tietoa teoksesta: https://www.facebook.com/events/879364385536866/

Lisää tietoa taiteilijasta gretegross.com

(Lähde: Grete Gross 6.2.2017)