Cirkon helmikuu: Vesa Purokuru ja festivaaliuutisia

  • Vesa Purokuru: Veitsenterällä. kuvaaja: Eemeli Nättinen

Helmikuussa Cirkon kausiohjelmassa nähdään Vesa Purokurun nykysirkusmonologi Veitsenterällä, joka kertoo henkilökohtaisen kasvutarinan yli 20 vuoden matkasta pienen kyläkoulun opettajasta suuryritysten organisaatiokonsultiksi ja lopulta raajarikoksi sirkustaiteilijaksi. Tarinallisuus ja nykysirkus ovat vahvasti läsnä improvisatorisessa teoksessa, joka kerrotaan klovnerian, akrobatian, fyysisen teatterin ja tanssin keinoin.

Vesa Purokuru on 54-vuotias. Hänen iässään useimmat sirkustaiteilijat ovat jo siirtyneet eläkkeelle. Tosiasia on, että Purokuru ei voi kilpailla nuorempien kanssa voimassa, nopeudessa ja teknisissä huippusuorituksissa. Vahvuus taiteilijana pitää löytyä toisaalta; kokemuksista, tarinankerronnasta ja läsnäolon tasoista. Purokuru joutuu myös kysymään missä on vakavan harrastamisen ja ammattilaisena toimimisen raja? Missä on nykysirkuksen raja?

Esitykset 15.2. + 17.–19.2.2017
Paikka: Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Esityskieli: Suomi
Kesto: 60 min
Ikäsuositus: 12+

Cirko-festivaalin uudet ohjelmajulkistukset

Cirko-festivaalin uusia ohjelmatietoja paljastetaan viikon 5 aikana. Seuraa Cirkon viestintää sosiaalisessa mediassa ja kotisivuilla pysyäksesi kärryillä uutisista!

Cirkon helmikuun demo

Cirkossa järjestetään muutaman viikon välein demoja, joissa Cirkossa työskentelevät nykysirkusryhmät esittelevät tulevia teoksiaan. Sisällöt vaihtelevat melkein valmiista esityksistä vasta ajatuksen tai ensimmäisen liikkeen tasolla oleviin aihioihin. Demoihin on vapaa pääsy.

Torstai 9.2. klo 15 Sirkum Polaris: Beibe, sahaa mut kahtia!

Cirko Guest-ohjelmistossa Unga Teatern: Hamlet sanoi sen kauniimmin 22.2. saakka

Cirko Guest -vierailuohjelmistossa nähdään 22.2.2017 saakka Unga Teaternin Hamlet sanoi sen kauniimmin. Hyperfyysinen esitys hyödyntää sirkustemppuja ja akrobatiaa esittäessään kolmen nuoren hurjaa kohtaloa. Esitys on syntynyt eri prosessien kautta ja yhteistyössä huostaanotettujen nuorten kanssa, jotka ovat vahvasti vaikuttaneet esityksen tarinaan. Esityksestä järjestetään sekä suomen- että ruotsinkielisiä näytöksiä.
Paikka: Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Lisätietoja: www.cirko.fi