Hurraa! -festivaali tarjoaa ennätysmäärän esityksiä lapsille ja nuorille

  • Race Horse Company: YmpäriÄmpäri Kuvaaja: Eero Alava
  • Herttakuninkaat Kuva: Susanna Liinamaa
  • Ilmatila: Muualla Kuva: Chrish Nash

Hurraa!-festivaali lapsille ja nuorille järjestetään 18.–26.3.2017 jo kahdeksannen kerran. Ohjelmistoon on valittu ennätykselliset 17 kotimaista esitystä, jotka levittäytyvät pääkaupunkiseudun kulttuuritaloihin lähes 90 esityskerralla. Esityksiä on kaikille ikäryhmille vauvoista teini-ikäisiin.

HURRAA!-ohjelmistossa useita sirkusesityksiä

Hurraa!-festivaalin ohjelmistossa on myös sirkustaide vahvasti edustettuna. Maailmaa valloittaneen nykysirkusryhmä Race Horse Companyn lastenteos Ympäri ämpäri kertoo pienen sirkusseurueen elämästä, keskinäisistä suhteista ja siitä kuinka yhteistyöllä voitetaan vaikeudet. Huumoria ja hyvää mieltä levittävät Herttakuninkaat tarjoavat katsojille sirkustemppuja, jongleerausta, break-tanssia, verbaaliakrobatiaa, eläinnumeroita ja huimia vaatteiden vaihtoja. Ilmatilan Muualla –esityksessä yhdistyvät animaatio, sirkus ja tanssi. Virtuaalinen ja todellinen maailma kohtaavat esiintyjän ja animaation välisessä vuoropuhelussa.

HURRAA! levittäytyy katukuvaan

Festivaali levittäytyy entistä enemmän perinteisten kulttuuritilojen ulkopuolelle ja kutsuu yleisön osaksi esityksiä. Hurraa! 100 vauvaa tanssii-tapahtuma käynnistää festivaalin vauvojen ja vanhempien yhteisellä tanssiesityksellä Helsingin Narinkkatorilla 16.3. Vauvat ja vanhemmat opettelevat koreografian maksuttomissa työpajoissa, joita järjestetään Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuuritaloissa. Vauvatanssista kuvattavan haastevideon avulla haastetaan myös muiden Suomen kaupunkien vauvaperheet mukaan tanssimaan. Tapahtuma osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Esittävä taide leviää kirjastoautojen kyydissä pitkin pääkaupunkiseutua. Sirkustaitelija Kai Kuutamo ilahduttaa kirjastoauton asiakkaita pysäkeillä improvisaatiota, huumoria ja näyttäviä jongleeraustemppuja yhdistävällä esityksellä. Koko perheen diskoissa tanssitaan 70- ja 80-luvun diskoklassikoiden tahdissa.

Kohtauspaikka alan tekijöille

Hurraa! kokoaa pääkaupunkiseudulle lastenteatterin parhaat tekijät ja toimii valtakunnallisesti merkittävä tekijöiden ja lastenkulttuurin toimijoiden kohtauspaikkana ja esittävän taiteen näyttämönä. Festivaaliviikolla järjestetään kahden päivän seminaari, johon kutsutaan osallistujia festivaalin lapsiyleisöstä kertomaan ajatuksiaan teatterista ja esitystaiteesta.

Hurraa!–festivaalin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuripalvelut yhteistyössä lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry:n ja esitystaiteen talo Mad House Helsingin kanssa.

Huraa!-festivaalin sirkusohjelmisto:

Race Horse Company: YmpäriÄmpäri
Herttakuninkaat
Ilmatila: Muualla
Krepsko: AnnaBerthaCecilia
Kai Kuutamon kiertue kirjastoautoissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Festivaalin koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.hurraa.org

(Lähde: Hurraa!-festivaalin tiedote 26.1.2017)