Tarjouskilpailu tapahtumista Kalasataman alueelle 2017

Helsingin Kalasataman alueen ympäristötaidehankkeen vuoden 2017 tapahtumista on aloitettu tarjouskilpailu. Tavoitteena on, että vuoden 2017 käytettävissä olevalla summalla, noin 40 000 euroa, saataisiin Kalasatamaan noin 3–6 tapahtumaa tai tapahtumasarjaa.

Tarjouksen voivat jättää rekisteröidyt taide- ja kulttuurilaitokset ja -yhteisöt. Arvioinnissa suositaan useiden toimijoiden yhteistyöhankkeita. Tarjoukset tulee jättää 19.1.2017 mennessä.

Tapahtumat lisäävät viihtyvyyttä rakentamisvaiheessa

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Kalasataman ympäristötaidehankkeen tavoitteena on parantaa asukkaiden viihtyvyyttä pitkän rakentamisvaiheen aikana sekä edistää alueellisen identiteetin muodostumista. Nyt järjestettävällä tarjouskilpailulla haetaan alueelle väliaikaisia tapahtumallisia hankkeita sekä tapahtumia. Kilpailuaika päättyy 19.1.2017 ja hankkeet valitaan alkukevään aikana. Kalasataman tapahtumista järjestetään tarjouskilpailu nyt kolmannen kerran.

Tarjouskilpailu on osa ympäristötaideprojektia, jota ohjaa Helsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä taidemuseon, kaupunkisuunnitteluviraston, kulttuurikeskuksen ja rakennusviraston kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan alueen rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla, 10 euroa/k-m2.

Tarkemmat tiedot tarjouskilpailusta sekä tarjousten jättäminen:

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2016-11-16/kalasataman-tapahtumista-tarjouskilpailu

Lisätiedot:

Kulttuurisuunnittelija Anna von Bagh, puh. (09) 310 37934, anna.vonbagh (at) hel.fi
Projektinjohtaja Hannu Asikainen, puh. (09) 310 79787, hannu.asikainen (at) hel.fi
Projekti-insinööri Anni Bäckman, puh. (09) 310 25822, anni.backman (at) hel.fi

Kalasatama rakennetaan ydinkeskustan kupeeseen meren rannalle, hyvien liikenneyhteyksien ympärille. 2030-luvulle mennessä Kalasatamassa on 20 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa. Rantoja kiertää tulevaisuudessa pitkä rantapromenadi. Alueen rakentaminen on alkanut Itäväylän eteläpuolelta Sörnäistenniemestä ja etenee kohti pohjoista ja etelää.