Sirkusryhmien loppuvuoden toimintaa

Company Uusi Maailma tekee teoksen Jyväskylän kaupunginteatterin suurelle näyttämölle

Jyväskylän kaupunginteatterin kevään 2017 ohjelmisto julkistettu. Company Uusi Maailman Ultra -näyttämöteoksen kantaesitykset Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 9.-10.3.2017.

Ultraliike on krautbalettia, nykyvoimistelua ja catwalkia, sekä vaaka-, hyppy- ja pyörreakrobatiaa. Ultramusiikki on askeettista spacerockia, garagea, diskoa ja ambientia. Kun ultrapalaset yhtyvät valossa, syntyy ratkaisematon ja ikuinen ultrameininki.

Ultra toteutetaan suomalais-venäläisenä yhteistuotantona. Esitykset myöhemmin vuonna 2017 myös Komin tasavallan akateemisessa draamateatterissa Syktyvkarissa, Venäjällä. uusimaailma.org

Ilmatila vieraili Berliinissä ja on lähdössä Espanjaan

Ilona Jäntti esiintyi Luftartistik Festspielen avajaisgaalassa Berliinin Wintergartenissa 24.10. Tapahtumassa Jäntiltä nähtiin osa tulevasta To Every Cloud -teoksesta, jonka ensi-ilta on 31.1.2017 UFFO Trutnovissa, Tsekissä.

Lisäksi Jäntin teokset Muualla ja Namesake esitetään Café de las  Artes teatro -teatterissa Santanderissa, Espanjassa 3.12.  ilmatila.com

Kallo Collective Meksikossa

Kiinan visiitin ja Auchin promootiomatkan jälkeen Kallo Collective matkaa nyt marraskuussa Meksiko Cityyn, jossa nähdään jo kuusi vuotta kiertänyt Members of our limbs 9.-13.11. ja suuren suosion Edinburghissa saavuttanut Thomas Moncktonin sooloteos Only Bones 16.-19.11. Meksikon pään järjestelyistä on vastannut Gabriela Munoz aka Chulatheclown.

Loppuvuodesta Jenni Kallo vierailee Mad in Finland produktiossa ja marraskuun venue esitykselle on Théâtre Brétigny Ranskassa. Joulukuussa Mad in Finland nähdään Strasbourgissa. Thomas Monckton on esitysrikkaan kesän jälkeen kiertänyt Pianistilla loka-marraskuun USA:ssa ja Kanadassa.

Vuosi 2017 onkin ryhmän toiminnassa mielenkiintoinen; vuoden aloittaa ensimmäinen Kallolaisten tulevan vuoden kolmesta ensi-illasta. Jenni Kallon ohjaama ja Henni Kervisen esittämä Fröken Helga nähdään Rovaniemellä kulttuurin monitoimitila Viljamissa 5.-8.1.2017. Musiikkipuolesta vastaa Sami Tammela, puvustuksesta Kirsi Manninen ja valoista Elina Nopanen. Lisää uutisia ensi vuoden ensi-illoista joulukuun uutiskirjeessä. kallocollective.com

Sirkus Supiaisella kaksi kantaesitystä ja 30-vuotisfestivaali joulukuussa

Sirkus Supiaisella on joulukuussa kahden teoksen ensi-illat Turussa sekä festivaali, jolla juhlistetaan ryhmän kolmekymmenvuotista toimintaa. Runosirkus-teos kantaesitetään 13.12.2016 Barker-teatterissa ja Joulumarkkinaesitys Joulutähti kantaesitetään 26.11.2016 Brinkkalan pihalla.

Sirkus Supiaisen vuoden merkittävin tapahtuma Supiainen 30V -festivaali järjestetään Turussa 13.–18.12. 2016. Festivaalin ohjelmisto lipputietoineen löytyy Tiketin sivuilta.

Tämän vuoden aikana Sirkus Supiaisen ohjelmistossa on kaikkiaan yhdeksän eri nykysirkusesitystä, joista viisi on kantaesityksiä. Yhteensä Supiaisen nykysirkusohjelmistoa esitettään yli 60 kertaa vuoden 2016 aikana. Lisäksi Sirkus Supianen on järjestänyt viisi sirkuskulttuurifestivaalia tai -tapahtumaa ja tehnyt sirkuskiertueen Venäjälle Karjalan tasavaltaan. Sirkus Supiaisen kansainvälistä toimintaa oli myös yhdistyksen hallituksen jäsenen Pekka Laamasen koordinoima ja työryhmänsä kanssa  toteuttama sirkuskiertue Romaniassa kesä–heinäkuussa. www.supiainen.com

Nuuan TAIVAL marraskuussa Pariisissa

Nuuan uusi, vastikään ensi-illassa ollut produktio TAIVAL jatkaa taivaltaan kohti Pariisia marraskuun lopulla. Esitys nähdään 26.11. Maison des Jonglagissa, joka on mm. yksi teoksen osatuottajista.

Teoksen ensi-ilta Strasbourgissa 20.-21.10. meni hyvin ja esityksen nähneet kiittelivät esiintyjien intensiteettiä ja läsnäoloa, visuaalista kokonaiskuvaa ja esityksen yllätyksellisyyttä. Les Migrateursin johtaja Jean-Charles Herrmann veti yleisökeskustelun ensi-illan jälkeen, missä ranskalaisyleisö kävi vilkasta keskustelua esiintyjien, ohjaaja Pau Portabellan ja Olli Vuorisen kanssa tekoprosessista ja lopputuloksesta. TAIVAL on mahdollisuus nähdä seuraavan kerran ensi vuoden puolella Oulussa 1.-2.2.2017.

cienuua.com
(Lähde: Company Uusi Maailma, Ilmatila, Kallo Collective, Sirkus Supiainen, Nuua 2.11.2016)