Miten voin saada tiedotteeni mukaan tiedotuskeskuksen viestintään?

Sirkuksen tiedotuskeskuksen verkkosivusto on entistä toimivampi viestintäkanava myös sirkusryhmien omalle viestinnälle.

Ryhmien omat tiedotteet

Julkaisemme Sirkusalan uutiset -palstalla sirkusryhmien, työryhmien, taitelijoiden ja alan muiden yhteisöjen tiedotteita.

Tiedote voi koskea esitystoimintaa ja ryhmän muuta toimintaa. Tiedote on yleistajuisesti kirjoitettu tiivis uutinen, ei mainos. Esitystoiminnasta kirjoittaessasi esittele lyhyesti myös esityksen tekijät tai sen taustalla oleva ryhmä. Mieti kirjottaessasi myös lukijaa, joka ei tunne ryhmääsi entuudestaan. Tiedotteesi lukija voi olla esimerkiksi sirkuksesta kiinnostunut toimittaja, rahoittaja, yleisön jäsen tai toinen sirkustaiteilija. Voit hyödyntää samaa tekstiä myös muissa yhteyksissä ja lehdistötiedotteena.

Julkaisemme sirkusryhmien tiedotteita sivustollamme sitä mukaa, kun niitä saamme. Tiedotteen yhteyteen voit lähettää 1–3 kuvaa vaakamallisina sekä organisaation logon mieluiten neliön muotoisena. (Jos logonne on jo sivustollamme, niin uudestaan ei tarvitse lähettää).

Nostamme kerran kuussa lähetettävään uutiskirjeeseemme mukaan sivustollamme julkaistuja ryhmien uutisia. Uutiskirje toimitetaan kuun ensimmäisellä viikolla, lukuunottamatta kesäaikaa.

Esityskalenteri

Esitysilmoituksille on sivustollamme oma paikansa: esityskalenteri. Se löytyy Ajankohtaista-valikosta ja sinne on linkki myös etusivun mustasta pallosta. Esityskalenteriin ovat tervetulleita kaikki sirkusesitykset!

Esityskalenteri on osa suomalaisen sirkuksen Sirkka-tietokantaa. Sisäänkirjautuminen tietokantaan löytyy sivustomme oikeasta yläkulmasta. Jos sinulla ei ole tunnuksia Sirkka-tietokantaan, saat ne pyytämällä tiedottaja Johanna Mäkelältä ().

Syötä ensin teokset tiedot Lisää teos -lomakkeella. Kun lisäät kalenteri-osassa teokseen tulevaisuudessa olevia esityspäiviä, tulee teos näkyviin esityskalenterissa.  Teoksen tietoja ei tarvitse syöttää useaan kertaan. Jos tiedot löytyvät tietokannasta jo entuudestaan, pääset muokkaa-toiminnolla sekä muokkaamaan teoksen tietoja että lisäämään kalenteriin esityskertatietoja.

Sirkka-tietokanta ja Shows & Artists

Sirkus Suomessa -valikosta löytyvä Sirkka-tietokanta kokoaa tietoa suomalaisesta sirkustaiteesta ja sen tekijöistä. Suomessa toimivat sirkustaiteilijat ja opettajat voivat lisätä profiilinsa Sirkka-tietokantaan. Profiilin voivat täyttää myös sirkuskentässä työskentelevät muut taiteelliset ja tekniset ammattilaiset. Sirkusalan toimijat voivat lisätä tietokantaan myös teosten ja sirkusryhmien tietoja. Lue Sirkka-tietokannan käyttämisestä lisää täällä.

Kansainvälisessä kiertueohjelmistossa olevia ajankohtaisia teoksia nostetaan esiin myös englanninkielisessä Shows & Artists -osassa. Siellä julkaistaan Sirkka-tietokannasta löytyvien teosten englannin kielinen profiili. Osion sisällöstä vastaa tiedotuskeskuksen kansainvälisten asioiden päällikkö.

Ilmoitukset

Julkaisemme Ilmoituksia-osassa sirkusalan ammattilaisia hyödyttäviä tiedonantoja, jotka voivat koskea haussa olevia apurahoja, residenssejä, ammattilaisille suunnattuja työpaikkoja, kursseja jne. Ilmoituksissa on päivämäärä, jolloin sen julkaisu umpeutuu. Kun lähetät esimerkiksi työpaikka- tai kurssi-ilmoituksen sivuillamme julakistavaksi, lisää mukaan päivämäärä, mihin saakka haluat ilmoituksesi näkyvän sivuillamme. Mukaan voit liittää ilmoittavan organisaation logon.

Tiivistyksenä: 

– Tiedote tai uutinen ryhmän/työryhmän/taiteilijan toiminnasta: mukaan 1–3 kuvaa ja ryhmän logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Ilmoitus työpaikasta, kurssista, avoimesta residenssipaikasta tms. Mukaan umpeutumispäivämäärä ja ilmoittavan organisaation logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Esitys esityskalenteriin: voit kirjautua sisään ja avata omat teokset ja lisätä esityspäivämäärät tai syöttää uuden teoksen tiedot ja lisätä sen jälkeen teokseen esityspäivämäärät. Jos sinulla ei ole tunnuksia, pyydä ne:

– Oma taiteilijan ja/tai opettajan profiili, sirkusryhmän profiili ja teosten tiedot suomalaisen sirkuksen Sirkka-tietokantaan.  Jos sinulla ei ole tunnuksia, pyydä ne:

– Shows & Artists -osan teokset: Ota yhteyttä kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalaiseen: . Lähetä teoksen englanninkielinen info-pdf/markkintointimateriaali tiedottaja Johanna Mäkelälle:

Yhteistyöterveisin,

Miika Sillanpää, viestintäsuunnittelija, 040 753 6905,

Johanna Mäkelä, Kotimaan asioiden päällikkö, vastaa Sirkka-tietokannasta vuonna 2019
050 464 3203,


Tekijä

Kirjoittaja on kotimaan asioiden päällikkö Sirkuksen tiedotuskeskuksessa.