Kymmenvuotias Company Uusi Maailma avaa koodin Temppelissä 4.–10.10.2016

Pitkäjänteisesti vuodesta 2006 toiminut jyväskyläläinen Company Uusi Maailma on 10-vuotisen uransa aikana valloittanut omintakeisilla esityksillään teatteritilojen lisäksi muun muassa tehtaan, kävelykadun, työväentaloja, paviljongin, alikulkukäytävän ja uimahallin eteisen – viidessä eri maassa. Nyt on Temppelin vuoro!

Koodi Tummille Vyöhykkeille esitetään vuonna 1927 rakennetussa kristosofisessa Pekka Ervast –temppelissä Jyväskylän Yläkaupungilla kuusi kertaa 4.-10.10.2016. Temppelissä ei ole aiemmin ollut näin laajamittaista esitystoimintaa.

Koodi Tummille Vyöhykkeille on eksistentialistinen tovi, jolloin tapahtuu elävää musiikkia, sanaa ja kuvaa, henkisiä sisälmyksiä, sekä bonuksena elämäntarkoitus! Esityksen välittäjäaineksina toimivat kirjoituskoneet, videotykit, lamput, taskurummut, tuuba, saksofoni ja perkussiot. Koodi Tummille Vyöhykkeille on visuaalinen konsertti, joka sisältää elävää musiikkia, animaatioita ja olemassaolollisia tekstejä.

Lisää tietoa esityksestä ja esitysajat: uusimaailma.org

Company Uusi Maailma (CUM) on ohjaaja–tuottaja–visualisti Seija Hakkaraisen vuonna 2006 perustama jyväskyläläinen monitaiteinen ryhmä. CUM on valmistanut ja esittänyt 10-vuotisen historiansa aikana 78 eri esityskokonaisuutta: 8 kokopitkää näyttämöteosta ja 1 kokopitkän katuteatteriesityksen, 1 elokuvan, 37 lyhyttä teosta, 26 performanssia ja 5 konserttia. Esiintymiskertoja on kertynyt Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Venäjällä yhteensä 265.

CUM on palkittu Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinnolla 2015, Keski-Pohjolan elokuvaideakilpailussa Norjassa vuonna 2014 sekä Keski-Suomen taidetoimikunnan Vuoden Vääntö -palkinnolla 2011. Ryhmä aloitti nimellä Circus Uusi Maailma, mutta vaihtoi vuonna 2013 nimensä, kun teoksista alkoi tulla yhä monitaiteisempia ja -muotoisempia, ja myös ilman sirkuksen keinoja toteutettavia.

uusimaailma.org

(Lähde: Company Uusi Maailma, tiedote 24.9.2016)