Taike: Taideneuvoston Kohtaamispaikka taide -hanketuki Monitaideyhdistys Pisteelle

Taideneuvosto on myöntänyt vuoden 2016 kehittämisavuksen Monitaideyhdistys Pisteelle Kohtaamispaikka taide -hankkeen toteuttamiseksi.Rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste toteuttaa avustuksen turvin hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden osallisuutta ja parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan sekä kiinnittymistä osaksi Rovaniemen ammattitaiteilijoiden yhdistystoimintaa ja taiteilijaverkostoa.

Hankkeen puitteissa Rovaniemellä ja Lapissa asuville ja juuri alueelle muuttaneille taiteilijoille järjestetään suomalaista taiteilijuutta ja ammatinharjoittamista käsittelevät vertaiskoulutuspäivät. Lisäksi Rovaniemen asukastuvan asiakkaat ja taiteilijaparit toteuttavat yhteisötaideproduktioita. Hankkeen päätteeksi kesällä 2017 järjestetään Galleria Napassa näyttely, jossa esitellään hankkeessa dokumentoituja teoksia ja kuullaan mukana olleiden taiteilijoiden puheenvuoroja.

Hankkeen toteuttavat Monitaideyhdistys Piste ry, Monikulttuurikeskus Moninet, Lapin taiteilijaseura, Arktiset maahanmuuttajat ry, Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kauppatorin asukastupa.

www.taike.fi

(Taike 1.7.2016)