Flow-sirkuksen syyskausi 2016

  • Ilona Jäntti & Aino Venna: Yablochkov Candle Kuva: Kimmo Metsäranta

Flow-sirkus jatkuu Oulussa syyskaudella 2016. Elokuun alussa kantaesitettiin Salla Hakanpään teos Dive Oulun uimahallissa. Se ja katalonialaisen Joan Catalàn teos Pelat järjestetään yhteistyössä Oulun juhlaviikkojen kanssa. Marraskuussa sarja jatkuu ruotsalaisen Svalbard Companyn vierailulla All genius all idiot ja joulukuussa Ilona Jäntin ja Aino Vennan Yablochkov Candle –teoksella.

Pelat on katalonialaisen sirkustaiteilija Joan Catalànin valloittava teos, jossa hän yhdistää sirkusta, tanssia ja teatteria. Mies astuu yleisön joukkoon olkapäällään puinen, nelimetrinen pylväs. Vähitellen hän käynnistää kollektiivisen leikin, joka tempaisee mukaan maagisella tavalla. Pelat on ympäri maailmaa kiertänyt hyvän tuulen esitys vailla vertaa.  Se on palkittu parhaana katusirkusesityksenä vuonna 2014 Belgiassa ja 2013 Espanjassa. Pelat esitetään Kulttuuritalo Valveella 19.–21.8. Lipunmyynti ennakkoon Ticketmasterissa.

Ruotsalainen Svalbard Company esittää teoksen, joka yhdistää nykysirkusta, teatteria, fyysistä komediaa ja livemusiikkia.  All genius all idiot  on surrealistinen teos, joka paljastaa elämän absurdiuden ja ihmisen käytöksen kaikkein eläimillisimmillään. Teoksessa nähdään sirkustekniikoista kiinalaista tolppaa, köysiakrobatiaa, käsilläseisontaa ja pariakrobatiaa. Kaikkea tätä säestää originelli esiintyjien soittama musiikki. Teos on palkittu tänä vuonna parhaana sirkuksen ja fyysisen teatterin esityksenä Australian Adelaide Fringe –festivaalilla. Esitys Kulttuuritalo Valveella 22.11. Lipunmyynti Kulttuuritalo Valven lippumyymälässä.

Yablochkov Candle on konsertin ja ilma-akrobatiateoksen yhdistelmä, joka ammentaa menneen vuosisadan esityskulttuurista ja taiteesta. Sirkustaiteilija Ilona Jäntti ja laulaja­lauluntekijä Aino Venna luovat ainutlaatuisen ja minimalistisen kabaree-henkisen klubin Valvesaliin. Vennan musiikki, joka on saanut vaikutteita muun muassa ranskalaisista chansoneista ja vanhasta rock and roll –musiikista, nivoutuu sulavasti yhteen Jäntin kauniisti koreografioituun liikkeeseen ilmassa. Esitykset 14.–15.12.  Kulttuuritalo Valveella.

Lisätietoja: www.flowprod.fi