Miten voin saada tiedotteeni mukaan Sirkusinfon viestintään?

Sirkuksen tiedotuskeskuksen verkkosivusto on entistä toimivampi viestintäkanava myös sirkusryhmien omalle viestinnälle.

Sirkusalan uutiset -palstalla julkaisemme sirkusryhmien, työryhmien, taitelijoiden ja alan muiden yhteisöjen tiedotteita.

Tiedote voi koskea esitystoimintaa ja ryhmän muuta toimintaa. Tiedote on yleistajuisesti kirjoitettu tiivis uutinen, ei mainos. Esitystoiminnasta kirjoittaessasi esittele lyhyesti myös esityksen tekijät tai sen taustalla oleva ryhmä. Mieti kirjottaessasi myös lukijaa, joka ei tunne ryhmääsi entuudestaan. Tiedotteesi lukija voi olla esimerkiksi sirkuksesta kiinnostunut toimittaja, rahoittaja, yleisön jäsen tai toinen sirkustaiteilija. Voit hyödyntää samaa tekstiä myös muissa yhteyksissä ja lehdistötiedotteena.

Julkaisemme sirkusryhmien tiedotteita sivustollamme sitä mukaa, kun niitä saamme. Tiedotteen yhteyteen voit lähettää 1–3 kuvaa sekä organisaation logon mieluiten neliön muotoisena. (Jos logonne on jo sivustollamme, niin uudestaan ei tarvitse lähettää).

Esitysilmoituksille on sivustollamme oma paikansa: esityskalenteri! Se löytyy Ajankohtaista-valikosta ja esityskalenteriin on suora linkki myös etusivulta.

Esityskalenteri on osa suomalaisen sirkuksen Sirkka-tietokantaa. Esityskalenteriin ovat tervetulleita kaikki sirkusesitykset!

Sisäänkirjautuminen tietokantaan löytyy sivustomme oikeasta yläkulmasta. Jos sinulla ei ole tunnuksia Sirkka-tietokantaan, saat ne pyytämällä tiedottaja Johanna Mäkelältä ().

Syötä ensin teokset tiedot Lisää teos -lomakkeella. Kun lisäät kalenteri-osassa teokseen tulevaisuudessa olevia esityspäiviä, tulee teos näkyviin myös esityskalenteriin.  Teoksen tietoja ei tarvitse syöttää useaan kertaan. Jos teoksen tiedot löytyvät tietokannasta jo entuudestaan, hae teoksen sivu ja paina muokkaa. Muokkaa-toiminnolla pääset sekä muokkaamaan teoksen tietoja että lisäämään kalenteriin esityskertatietoja.

Ilmoituksia-palstalla julkaisemme sirkusalan ammattilaisia hyödyttäviä tiedonantoja, jotka voivat koskea haussa olevia apurahoja, residenssejä, ammattilaisille suunnattuja työpaikkoja, kursseja jne. Ilmoituksissa on päivämäärä, jolloin sen julkaisu umpeutuu. Kun lähetät esimerkiksi työpaikka- tai kurssi-ilmoituksen, lisää mukaan päivämäärä, mihin saakka haluat ilmoituksesi olevan näkyvissä sivustollamme. Myös Ilmoitukset-palstan juttujen mukaan voit liittää ilmoittavan organisaation logon.

Nostamme kerran kuussa lähetettävään uutiskirjeeseemme mukaan sivustollamme julkaistuja ryhmien uutisia. Voit toki toimittaa meille uutiskirjettä varten myös lyhyitä kuulumisia. Ne kokoamme sivustolle useampaa ryhmää koskevaan yhteiseen artikkeliin, joten oman ryhmäsi näkyvyyden kannalta parasta on toimittaa itsenäisenä artikkelina toimiva tiedote. Uuitskirje toimitetaan pääsääntöisesti kuun ensimmäisellä viikolla.

Sirkus Suomessa -valikosta löytyvä Sirkka-tietokanta kokoaa tietoa suomalaisesta sirkustaiteesta ja sen tekijöistä. Suomessa toimivat sirkustaiteilijat ja opettajat voivat lisätä profiilinsa Sirkka-tietokantaan. Profiilin voivat täyttää myös sirkuskentässä työskentelevät muut taiteelliset ja tekniset ammattilaiset. Sirkusalan toimijat voivat lisätä tietokantaan myös teosten ja sirkusryhmien tietoja. Lue Sirkka-tietokannasta lisää täällä.

Tiivistyksenä: 

– Tiedote tai uutinen ryhmän/työryhmän/taiteilijan toiminnasta: mukaan 1–3 kuvaa ja ryhmän logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Ilmoitus työpaikasta, kurssista, avoimesta residenssipaikasta tms. Mukaan umpeutumispäivämäärä ja ilmoittavan organisaation logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Esitys esityskalenteriin: voit kirjautua sisään ja avata omat teokset ja lisätä esityspäivämäärät tai syöttää uuden teoksen tiedot ja lisätä sen jälkeen teokseen esityspäivämäärät. Jos sinulla ei ole tunnuksia, pyydä minulta.

– Oma taiteilijan ja/tai opettajan profiili, sirkusryhmän profiili ja teosten tiedot suomalaisen sirkuksen Sirkka-tietokantaan.  Jos sinulla ei ole tunnuksia, pyydä minulta.

Yhteistyöterveisin,
Johanna Mäkelä, tiedottaja, 050 464 3203


Tekijä

Kirjoittaja on Sirkuksen tiedotuskeskuksen tiedottaja.