Miten voin saada tiedotteeni mukaan Sirkusinfon viestintään?

Sirkuksen tiedotuskeskuksen verkkosivusto on entistä toimivampi viestintäkanava myös sirkusryhmien omalle viestinnälle.

Sirkusalan uutiset -palstalla julkaisemme sirkusryhmien, työryhmien, taitelijoiden ja alan muiden yhteisöjen tiedotteita.

Tiedote voi koskea esitystoimintaa ja ryhmän muuta toimintaa. Tiedote on yleistajuisesti kirjoitettu tiivis uutinen, ei mainos. Esitystoiminnasta kirjoittaessasi esittele lyhyesti myös esityksen tekijät tai sen taustalla oleva ryhmä. Mieti kirjottaessasi myös lukijaa, joka ei tunne ryhmääsi entuudestaan. Tiedotteesi lukija voi olla esimerkiksi sirkuksesta kiinnostunut toimittaja, rahoittaja, yleisön jäsen tai toinen sirkustaiteilija. Voit hyödyntää samaa tekstiä myös muissa yhteyksissä ja lehdistötiedotteena.

Julkaisemme sirkusryhmien tiedotteita sivustollamme sitä mukaa, kun niitä saamme. Tiedotteen yhteyteen voit lähettää 1–3 kuvaa sekä organisaation logon mieluiten neliön muotoisena. (Jos logonne on jo sivustollamme, niin uudestaan ei tarvitse lähettää).

Esitysilmoituksille on sivustollamme oma paikansa: esityskalenteri!

Esityskalenteri ja Sirkka-tietokanta on nyt avattu kaikkien käyttöön. Sisäänkirjautuminen löytyy sivustomme oikeasta yläkulmasta. Jos sinulla ei ole tunnuksia, saat ne pyytämällä minulta. Esityskalenteria varten sinun ei välttämättä tarvitse syöttää teoksen tietoja ja kuvia tietokantaan, vaan jos on kyse tietokannasta jo löytyvästä teoksesta voit lisätä vain tulevat esityspäivämäärät ja muut ko. esityskertaan liittyvät tiedot. Saat ohjeet tietokannan käyttöön seuraavassa viestissä.

Ilmoituksia-palstalla julkaisemme sirkusalan ammattilaisia hyödyttäviä tiedonantoja, jotka voivat koskea haussa olevia apurahoja, residenssejä, ammattilaisille suunnattuja työpaikkoja, kursseja jne. Ilmoituksissa on päivämäärä, jolloin sen julkaisu umpeutuu. Kun lähetät esimerkiksi työpaikka- tai kurssi-ilmoituksen, lisää mukaan päivämäärä, mihin saakka haluat ilmoituksesi olevan näkyvissä sivustollamme. Myös Ilmoitukset-palstan juttujen mukaan voit liittää ilmoittavan organisaation logon.

Nostamme kerran kuussa lähetettävään uutiskirjeeseemme mukaan sivustollamme julkaistuja ryhmien uutisia. Voit toki toimittaa meille uutiskirjettä varten myös lyhyitä kuulumisia. Ne kokoamme sivustolle useampaa ryhmää koskevaan yhteiseen artikkeliin, joten oman ryhmäsi näkyvyyden kannalta parasta on toimittaa itsenäisenä artikkelina toimiva tiedote. Uuitskirje toimitetaan pääsääntöisesti kuun ensimmäisellä viikolla.

Tiivistyksenä: 

– Tiedote tai uutinen ryhmän/työryhmän/taiteilijan toiminnasta: mukaan 1–3 kuvaa ja ryhmän logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Ilmoitus työpaikasta, kurssista, avoimesta residenssipaikasta tms. Mukaan umpeutumispäivämäärä ja ilmoittavan organisaation logo, jos sellainen on. Lähetä sähköpostissa osoitteella:

– Esitys esityskalenteriin: voit kirjautua sisään ja avata omat teokset ja lisätä esityspäivämäärät tai syöttää uuden teoksen tiedot ja lisätä sen jälkeen teokseen esityspäivämäärät. Jos sinulla ei ole tunnuksia, pyydä minulta.

Tietokannassa olevien teosten näkyminen Oma Sirkka –osiossa on vielä hieman prosessissa, joten pyydän kärsivällisyyttä ja odottamaan tältä osin kalenterin ja tietokannan käyttöohjetta. Mutta uusia teoksia pitäisi jo pystyä syöttämään.

Yhteistyöterveisin,
Johanna Mäkelä, tiedottaja, 050 464 3203


Tekijä

Kirjoittaja on Sirkuksen tiedotuskeskuksen tiedottaja.