NuoraMentors 2017–18

NuoraMentors on Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettava nuorten sirkusryhmien taiteellinen ja tuotannollinen mentorointihanke, joka toteutetaan vuosina 2017-18. Hanke jakautuu kolmeen kokonaisuuteen: 1. Ryhmille jaettava (erikseen haettava) tuotantotuki tuottajan palkkaamista varten 2. Henkilökohtainen taiteellinen/tuotannollinen mentorointiohjelma 3. Kentän ja ryhmien kehittämiseen keskittyvät kaksipäiväiset mestarikurssit/työpajakokonaisuudet.

Tuotantotukea ja mentorointiohjelmaan haetaan avoimen haun kautta ja mentorit etsimme mentoroitavien henkilöiden tarpeiden mukaan. Mentoreille tulee 1-2 sirkustaiteilijaa tai -tuottajaa mentoroitavaksi (mentoroitavat saavat itse ehdottaa itselleen sopivaa mentoria). Vuoden 2018 aikana mentorit tapaavat mentoroitavansa neljä kertaa. Hankkeen tavoitteena on nykysirkuksen vapaan kentän pitkäjänteinen kehittäminen.

NuoraMentors-hanke perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön vuosina 2015–16 rahoittamaan Nuora-hankkeeseen ja sen hyviin kokemuksiin. NuoraMentors-hanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Hanketta koordinoi Sirkuksen tiedotuskeskuksessa Isabel Gonzaléz ()