Minun sirkusmuistoni – muistitietokeruu sirkuksen tekijöille ja kokijoille 2019

  • Kuva teoksesta Metsä - The Forest Project. Uukuniemi, Finland 2015 © Ben Hopper

Miten voin osallistua Minun sirkusmuistoni -keruuseen?

Minun sirkusmuistoni – muistitietokeruu sirkuksen tekijöille ja kokijoille on avoinna 7.4.–3.11.2019. Keräämme sirkusammattilaisten, harrastajien ja yleisön kokemuksia sirkuksesta eri vuosikymmeniltä. Keruun vastaukset arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.

Inspiraatiota kirjoituksellesi voit etsiä keruuesitteen kysymyksistä.

Osallistua voit:

  • Kirjoittamalla vastauksesi keruulomakkeeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran sivuilla. Kirjoittaa voit myös muisto kerrallaan.  Keruulomakkeen voit halutessasi lähettää useaan kertaan. Lomake on avoinna 3.11.2019 saakka.
  • Lähettämällä tekstisi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen . Merkitse viestin aihekenttään ”Minun sirkusmuistoni”. Kirjoita vastaukseesi nimesi tai nimimerkki, yhteystiedot, syntymäaika, ammatti ja lopuksi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon.
  • Voit myös postittaa vastauksesi osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki. Merkitse kuoreen tunnus ”Minun sirkusmuistoni”. Kirjoita vastaukseesi nimesi tai nimimerkki, yhteystiedot, syntymäaika, ammatti ja lopuksi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon.
  • Jos kirjoittaminen ei tunnu luontevalta, kerro muistoistasi vaikka puhelimen ääninauhurille tai videoi kertomuksesi!

SKS:n arkisto ottaa vastaan myös äänitettyjä tai videoituja muisteluita. Äänitetiedoston tulisi olla WAV-tiedosto 44 kHz 16 bit tai MP3 -tiedosto parasta mahdollista laatua. Videot MP4-tiedostoina. Katso myös ohjeita äänityksen alkuun tarvittavista tiedoista.

SKS:n arkisto ottaa vastaan keruuvastauksiin liittyen myös kuvia. Ne voi liittää digitaalisina keruulomakkeeseen tai sähköpostin liitteeksi. Lue ohjeita digikuvan luovuttamisesta.

SKS:n arkiston aineistoja käyttävät esimerkiksi tutkijat, tietokirjojen tekijät sekä kylä- ja sukuhistorioitsijat. Aineistot ovat yhteistä, kaikille avointa kulttuuriperintöä. Lue lisää keruuvastausten käytöstä.