Big Muuv

Kuva Big Muuv -hankkeen tanssiesityksestä
Kuvaaja: Heikki Tuuli

Sirkuksen tiedotuskeskus on kumppanina kotimaisessa Big Muuv -hankkeessa, jota koordinoi Kansallisbaletti.  Lapsille ja nuorille suunnattu kulttuurihanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä, ja sen tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan entistä monipuolisemmin koulupäivien aikana tanssin, sirkuksen ja trikkauksen keinoin. Hanke käynnistyi syksyllä 2015, ja se tuo mukanaan työmahdollisuuksia myös sirkustaiteilijoille ja -opettajille.

Hankkeen toimintaa kehitetään ja kohdennetaan nuorille opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän valtakunnallisen harrastekyselyn perusteella. Harrastekysely on osa pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeiden toteutusta, jonka tavoitteena on, että jokaisella koululaisella olisi mahdollisuus osallistua säännöllisesti taide-, kulttuuri- ja liikuntatoimintaan.

Vuoden 2016 aikana Big Muuv tuottaa suunnitelmia harraste- ja välituntisisällöistä kouluille. Nuoret otetaan mukaan suunnitteluun alusta lähtien. Uuden opetussuunnitelman mukaisesti liikunta tuodaan koululaisten arkeen monipuolisena oppimisympäristönä.

Muita hankekumppaneita ovat Suomen nuorisosirkusliitto, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Nuori Kulttuuri -säätiö, Valo sekä paikalliset lastenkulttuuritoimijat.

Lisätietoja hankkeesta: www.bigmuuv.fi