Vilus.artin kevään uutisia

  • Kärhi (Kuva: Vilhelmiina Sinervo)
Vilus.art:n kevät 2023 on lähtenyt vauhdilla käyntiin monin tavoin. Tonton-hahmot nähtiin sekä Jyväskylässä LauantaiSET-iltamissa että Tapanilan Sirkussalin Open Stagella eri kokoonpanoissa erittäin energisissä meiningeissä ja toiminta oranssien hahmojen ympärillä jatkuu.
 
Lisäksi Vilus.art:n Vilhelmiina Sinervo työskentelee Kärhi-työryhmässä Tampereen Teatteri Telakalla huhtikuussa 2023. Kärhi on kasvitaiteellinen trilogia kasvin, runon ja ihmisen mahdollisuuksista. Kärhin kasvitaiteellista kehittymistä voi seurata Instagramissa @karhi_trilogia , jossa voi seurata kasvipäiväkirjaa prosessista.
 
Ensimmäinen osa ”Kohtaaminen” saa ensi-iltansa Tampereen Teatteri Telakalla 6. toukokuuta 2023 ja esitykset jatkuvat 22. toukokuuta asti. Liput ja lisätietoa löytyy Teatteri Telakan nettisivuilta: https://www.teatteritelakka.fi/?page_id=10712.
 
Kärhin toinen osa ”Liikkeellelähtö” pohjautuu installaatioteokseen, joka on koettavissa Pinni47-purkutaidetalossa kesä-heinäkuussa Tampereella. Pinni47-näyttely on kuvataiteilija Teemu Mäenpään kuratoima ja sitä voi seurata mm. Instagramissa @purkutaidetalotampere.
 
Vilus.art:n Vilhelmiina Sinervo lähtee toukokuussa 6 viikon residenssiohjelmaan Saksaan kehittämään Tonton-projektia ja tutustumaan Saksan nykysirkuskenttään. Residenssiohjelmassa Sinervo vierailee Kölnissä (Circus Dance Festival), Munchenissa (Pepe Arts) , Karlsruhessa (Tollhaus) ja Berliinissä (Chamäleon Theater) työskennellen taiteellisen projektinsa parissa yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa. Residenssiohjelma isännöi Goethe-Instituutin yhteistyössä Suomen Saksan Instituutin, Circus & Dance Info Finlandin ja BUZZ (Bundesverband Zeitgenössischer Zirkus e.V.) kanssa. Matkan tapahtumia voi seurata Vilus.art:n Instagram-tilillä: @vilus.art