Taideyliopiston avoimen yliopiston kesäkursseja

Taideyliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä joko omaksi iloksi tai ammattitaitoasi kehittäen. Kesän 2023 opinnoissa on tarjolla esimerkiksi tanssipedagogiikkaa ja äänenkäyttöä.  

Opetustarjontamme kesällä 2023 alkavista opinnoista on nyt julkaistu kurssikalenterissa verkkosivuillamme.  

Haku on avoinna 30.3.–20.4. Tarkistathan kurssikohtaisen hakuajan. Tarkemmat kurssitiedot ja hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme.  

Tanssin oppiminen ja opettaminen (5 op), 1.–4.8.2023 
Opi hyödyntämään kehollista oppimista ja tanssipedagogisia lähestymistapoja tanssin opettamisessa peruskoulussa.  

Stophatrednow (2 op), 15.– 19.5.2023, VERKKOKURSSI
Keskustele inklusiivisuudesta, feministisistä työkaluista, representaatiosta ja toivon näkymistä. Kurssiin kuuluu kolme pakollista Zoom-tapaamista sekä opiskelijan itse räätälöimä yhdistelmä antirasistisen ja interkulttuurisen #StopHatredNow -tapahtuma-alustan työpajoja ja luentoja.

Äänenkäyttö ja puhe (2 op), 31.5.–9.6.2023 
Kehitä äänenkäytön helppoutta, kestävyyttä ja ilmaisullista laajuutta.  

Kohtauksen ohjaaminen (5 op), 14.–25.8.2023 
Opiskele kohtauksen rakentamista ja näyttelijöiden ohjaamista. Kurssilla toimit paitsi ohjaajana, myös näyttelijänä, ja saat palautetta ohjaamisestasi.  

Näyttelijä roolia rakentamassa (2 op), 6.–14.5.2023 
Tutustu muutamiin erilaisiin lähestymistapoihin roolihahmon työstämisessä ja kokeile näitä käytännössä erilaisissa näyttelijäntyön harjoitteissa.

Ennakkotietoa syksyn kokonaisuuksista:

Nämä syksyllä 2023 alkavat kokonaisuudet ovat jo Taideyliopiston opinto-oppaassa. Avoimen yliopiston hakijoita varten avataan Opintopolku-linkit viimeistään 20.6. kurssikalenteriin, ja hakuaika on 3.–24.8.2023.

Esittävien taiteiden organisaatioiden johtaminen (15 op)
Kouluttaudu esittävien taiteiden organisaation johtamiseen sekä taiteelliseen suunnitteluun erityisesti teatterin ja tanssin näkökulmasta. Kehitä omaa johtamisen tapaasi ja tutustu johtamisen ajankohtaisiin kysymyksiin, työhyvinvoinnin edistämiseen ja henkilöstöjohtamiseen. Lisäksi saat monipuolisen käsityksen teatterinjohtamisen kannalta keskeisistä verkostoista ja kansallisista sekä kansainvälisistä yhteistyömahdollisuuksista. >  Lue lisää 

Näköaloja taideterapioihin (15 op)
Näköaloja taideterapioihin -opintokokonaisuus (15 op) alkaa jälleen syksyllä 2023. Uutena ulottuvuutena kokonaisuudessa on mukana kirjallisuusterapia. Syksyllä 2023 opiskelija valitsee yhden taideterapian opintojakson (5 op): kirjallisuusterapian, kuvataideterapian, musiikkiterapian tai tanssi-liiketerapian. Kokonaisuus jatkuu keväällä 2024 kaikkien opiskelijoiden yhteisellä kurssilla “Johdatus taideterapioihin” (10 op), jossa aihetta syvennetään lisää.