Race Horse Companyn kevät: esityksiä, työpajoja ja muuta

  • Race Horse Company - O'DD (Kuva: Minja Kaukoniemi) Concept & direction: Rauli Dahlberg Choreographer: Jarkko Mandelin ​On stage: Rauli Dahlberg & Miro Mantere ​Production: Race Horse Company Lighting design: Jere Mönkkönen & Eero Alava ​​Music & sound design: Miro Mantere Set design: Rauli Dahlberg & Jere Mönkkönen Costume design: Viivi Raila & Janni Turtiainen
  • Race Horse Company: Chevalier (Kuva: Antti Suniala)
  • Sirkus täällä tänään
  • Race Horse Company: Motosikai Tapanilan Sirkussalissa (Kuva: Antti Suniala)
  • Race Horse Companyn kuolemanpyörä (Kuva: Timo Heikkinen)
O’DD Unkarissa

Sirkuksen lumo -palkinnon saanut Rauli Dahlbergin esittämä ja suunnittelema O’DD vierailee Trafó House of Contemporary Artsissa Budapestissä 

torstaina 20.4.2023. klo 20:00
perjantaina 21.4.2023 klo 20:00

O’DD on nykysirkusesitys toisesta ulottuvuudesta, se on seikkailukertomus ihmisestä painovoiman kourissa käyttämällä fysiikan lakeja hyödykseen ja lopulta yrittäen irtautua niistä kokonaan.

Sanatonta liike- ilmaisua täydentää live-looppauksen pioneeri, muusikko Miro Mantere ja vahvaa audio-visuaalista kokemusta lisää Jere Mönkkösen valosuunnittelu.

Chevalier laukkaa landelle

Kevään kohina ja lisääntyvä valo saa Chevalierin keppihevoset innostumaan kevätlaitumille. Koko perheen ihastuttava esitys nähdään Nurmijärven Monikkosalissa lauantaina 22. huhtikuuta klo 15:00. Liput voit hankkia täältä.

Race Horse Company esittää kesälaitumilla – katusirkustapahtuma Kalasatamanpuistossa 3.– 4.6.2023 Helsingissä

RHC järjestää koko perheen katusirkustapahtuman kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kalasatamanpuistossa. Kaksipäiväinen tapahtuma on kaikille avoin klo 12-18 ja ohjelmistossa nähdään Blind Gut Companyn Kummaa kiepuntaa ja turmiontemppuja, Kapula Kollektiven & Aura Companyn Sirkus täällä tänään, Spinsane -kuolemanpyöräshow sekä RHC:n Motosikai. Lisäksi molempina päivinä Linnanmäen sirkuskoulun järjestämät sirkustyöpajat. Päivät kalenteriin, lisätietoa tulossa.

Kuolemanpyörätyöpaja

Suuren suosion saanut ja huimia kokemuksia tarjonneen maaliskuun kuolemanpyörätyöpaja saa jatkoa. Seuraava paja järjestetään ma 24.–to 27.4. klo 18:30-20.30.

Tällä kertaa pajaan voi osallistua joko joka ilta tai yksittäisiin iltoihin. Neljän kerran osallistumismaksu 120 € tai yksittäiset illat á 35 €. Osta työpajapaikka tästä.

Työpajat järjestetään pienryhmissä, joten kannattaa hankkia paikka nopeasti. Huom. Osallistumismaksu ei sisällä vakuutusta, jokainen osallistuja huolehtii omasta vakuutuksestaan.

Henkilökohtainen opetus toteutetaan jokaisen osallistujan omat lähtökohdat huomioon ottaen ja jokainen pääsee etenemään oman tasonsa mukaan ja kokeilemaan omia rajojaan! Mukaan tarvitset urheilulliset vaatteet ja tukevat, mielellään pehmeäpohjaiset lenkkarit.

Työpajan ohjaajina toimivat lajin ammattilaiset Hannu Abonce ja Sylvain ”Basko” Briani-Colin. Hannulla ja Baskolla on monen vuoden kokemus kuolemanpyörästä ja he ovat kehittäneet oman tyylinsä käyttää tätä perinteistä sirkusvälinettä. Osallistumalla pääset mukaan tämän vähemmän tutkitun lajin jatkuvaan kehitykseen. Mahdolliset opetuskielet suomi, englanti, espanja ja ranska.

Lisätietoja tästä.

RHC:n Walls Beneath Our Feet palkittu Circus International Film Festivaleilla

Race Horse Companyn sirkuslyhytelokuva voitti festivaaleilla tuomariston parhaan elokuvan palkinnon shorts-shorts -sarjassa (alle 5-minuuttiset). Elokuvan on ohjannut RHC:n vastaava tuottaja Antti Suniala.