Kompani Giraff ja Cirque Alfonse vierailevat Espoon Kaupunginteatterissa syksyllä 2023

  • Kompani Giraff: Moln (Kuva: Jose Figueroa)
  • Cirque Alfonse: Animal (Kuva: Benoit Z. Leroux)

Kompani Giraffen Moln (Pilvet) on musiikillinen nykysirkusteos, joka on inspiroitunut tunnetun ruotsalaiskirjailijan Karin Boyen elämästä ja runoista. Unenomainen, pastellisissa väreissä hehkuva teos vangitsee kauniisti raja-alueen unen ja hereilläolon, lapsuuden ja aikuisuuden välillä.

Ruotsalainen Kompani Giraff tunnetaan eleganteista ja älykkäillä koreografioillaan rakennetuista nykysirkusesityksistä. Poikkitaiteellisen tekijäjoukon käsistä syntyy yllättäviä ja visuaalisesti voimakkaita teoksia. Moln nähdään osana Espoon Kaupunginteatterin uutta Skandiviikot-konseptia 3.–4.10.

Rakastettu Cirque Alfonse palaa Espooseen syksyllä Animal-nykysirkusteoksen tiimoilta. Eriskummalliset maatilatarut levittävät heinäpaalit lavalle ja kääntävät farmielämän kliseet päälleen yllättävällä runollisuudellaan. Suurimmassa roolissa ovat hengästyttävät temput ja häkellyttävä akrobatia.

Kanadalaisen Cirque Alfonsen kekseliäät teokset ovat valloittaneet yleisöjä ympäri maailmaa. Muun muassa sensaatioksi nousseesta Timber! -esityksestään tunnettuun ryhmään kuuluu globaalisti arvostettujen nykysirkusten, kuten Cirque du Soleilin riveistä tuttuja akrobaatteja, muusikoita, tanssija kuin entinen hiihtomestarikin. Animal on koettavissa Espoon Kaupunginteatterissa 29.11.–3.12.

Liput ja lisätiedot Espoon Kaupunginteatterin sivuilta: https://espoonteatteri.fi/ohjelmisto/