Aura Companyn Radanvarsi-festivaali 26.–28.5.

  • Radanvarsi-festivaalin ohjelmistossa mm. Jose Valencia.
Aura Companyn kevät on työntäyteinen Radanvarsi-festivaalin järjestämisen sekä kahden uuden esityksen valmistamisen osalta. Yhdistys järjestää vuosittaisen Radanvarsi-festivaalin toukokuussa Turussa. Festivaali järjestetään neljättä kertaa. Yhdistyksen uusia tuotantoja ovat Älä vain päästä irti-tarinallinen ilma-akrobatiateos (Emma Nivala & Lida Kuusisto) sekä Boxing – esitys (Markus Nivala &Antti Nerg). Molemmat esitykset tulevat ensi-iltaan tämän vuoden Radanvarsi-festivaalilla.

Radanvarsi-festivaali 2023

Radanvarsi-festivaali on kolmipäiväinen esittävän taiteen festivaali joka järjestetään nyt neljättä kertaa. Festivaali järjestetään Turussa 26.–28.5.2023 sekä katutaide-ohjelmiston Kadunvarsi-etkot 20.5.2023. Festivaaliohjelmistosta löytyy mm. sirkusta, teatteria, taikuutta ja musiikkia. Festivaalin tarjonta jakautuu kolmeen ohjelmistoon. Teatterin ohjelmisto, Varietee-illan ohjelmisto sekä katutaide-ohjelmisto (Kadunvarsi-etkot).

Festivaalin teatterin-ohjelmisto nähdään Aura Companyn Teatterissa sekä teatterin pihassa dome-teltassa. Radanvarsi-festivaalin teatteriohjelmistossa on tänä vuonna monipuolinen tarjonta teatteri- ja sirkusesityksiä.
 
Teatterin ohjelmisto:
Pe 26.5. klo 19.00 (ENSI-ILTA) – BOXING – Aura Company – Aura Companyn Teatteri
Pe 26.5. klo 20.00 (ENSI-ILTA) – YTIMESSÄ – Sirkus Supiainen – Dome-teltta, Aura Companyn rakennuksen pihassa
La 27.5. klo 15.00 – LOUHI – NAINEN MUTTA IHMINEN – Kati Urho – Aura Companyn Teatteri
Su 28.5. klo 15.00 – YÖKYLÄ – Tip Top Walkers – Aura Companyn Teatteri
 
Varietee-ilta järjestetään la 27.5. Barker-teatterin uudessa tilassa.
Varietee-ilta sisältää huikeita sirkusnumeroita, niin ilmassa, kuin maassakin. Illan juontajana toimii mahtava Sampo Kurppa. Tänä vuonna saamme nauttia isommasta lavasta ja katsomosta, kun ilta vietetään Barker-teatterin uudessa tilassa Linnankadulla. Lavalla nähdään mm. taikuutta, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, päälläseisontaa, vipulauta, nuorallatanssia ja paljon muuta! Paikalle kannattaa saapua jo tuntia ennen Varietee-illan alkua sillä Barkerin sisäpihalla nähdään tällöin Sirkus Supiaisen Citroen Jumper -esitys.
 
Ohjelmisto / program:
klo 18.00 Barker-teatterin piha
– Sirkus Supiainen – Citroen Jumper
klo 19.00 Barker-teatteri
– Kalle Lehto – Ring Ding Dong
– Hannu Juntunen – Nothing up my sleeve
– Duo Color Express – Vipulauta
– Vilma Turku – Drip
– José Valencia – päälläseisonta
– Katarina Suviniitty – The Summerfield
– Emma Nivala – Cimbalom
– Markus Nivala – Naruhyrrä

 
Kadunvarsi-etkot järjestetään 20.5.2023, viikkoa ennen varsinaista festivaalia Turun kauppatorilla. Kadunvarsi-etkot on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma. Etkoilla nähdään festivaalin katutaideohjelmisto joka sisältää musiikkia, sirkusta ja performanssitaidetta. Kadunvarsi-etkot tapahtuman juontajina toimivat FlouTila- duosta ja Aura Companyn riveistä tutut katutaiteilijat Pekka Laamanen ja Alisa Salonen.
 

Ohjelma / program:
– Duo Kresi – Remote
– Eikka Alatalo – Motör Circus
– Aura Company – Älä vain päästä irti (ENSI-ILTA)
– Torso Projekt – Yxpila Circus Club
– Pure – rap