Uusi sirkusaiheinen teos: Suuri suomalainen kuriositeettikirja

  • Nevala & Rautanen: Suuri suomalainen kuriositeettikirja

Suuri suomalainen kuriositeettikirja esittelee uskomattomia henkilöitä ja ilmiöitä runsaan sadan vuoden ajalta. Lukija pääsee tutustumaan suvereeneihin taiteilijoihin, kuten kahlekuninkaisiin ja -kuningattariin, päällään kävelijöihin, leijonankesyttäjiin ja vatsastapuhujiin. Esiteltävänä on myös eriskummallisia viihteen muotoja, kuten itsensä huvin vuoksi ristiinnaulitseminen, surmanajo ja musta teatteri.

Heikki Nevala ja Mika Rautanen ovat perehtyneet syvällisesti teoksen aihepiiriin. Yhtä kattavaa, asiantuntevaa ja samalla viihdyttävää kotimaista galleriaa ei ole aiemmin tarjoiltu. Kirjan laaja kuva-aineisto on merkittävältä osin ennen julkaisematonta.

Rikas teos todistaa, että itsensä ylittäminen on mahdollista. Suomessakin on nähty taituruutta, sinnikkyyttä ja myönteistä hulluutta, jota ei omin silmin näkemättä uskoisi todeksi.

Heikki Nevala, FM, on helsinkiläinen tietokirjailija ja taikuri. Hän on julkaissut aikaisemmin kirjan Suomen vanhimmasta taikuriyhdistyksestä: Suomen Taikapiiri since 1945 (2007). Lisäksi hän on julkaissut kirjat Silmänkääntäjiä, konstiniekkoja ja loihtutaiteilijoita. Taikurien vaiheita Suomessa 1800-luvulta 1960-luvulle sekä Huvielämän kiertolaisia. Kotimainen sirkus- ja tivolitoiminta 1900–1950.

Mika Rautanen, LL, on helsinkiläinen oikeuspsykiatrian erikoislääkäri. Rautaselta on aiemmin julkaistu suositut kirjat Hullun paperit (2014) ja Hullun paperit 2 (2019).

Lue lisää ja tilaa kirja tästä linkistä