Race Horse Companyn alkukevään kuulumisia

  • Race Horse Company: Walls Beneath Our Feet (Kuva: Christoffer Collina)
  • Race Horse Company: Walls Beneath Our Feet (Kuva: Christoffer Collina)
  • Kuolemanpyörä! (Kuva: Luis Sartori Do Vale)

Walls Beneath Our Feet

Race Horse Companyn sirkuslyhytelokuva Walls Beneath Our Feet osallistuu 14.3.-13.4. järjestettävään The Circus International Film Festivaliin (CIFF). Walls Beneath Our Feet on nähtävissä sunnuntain 9.4.2023 ajan.

Elokuvan on ohjannut RHC:n vastaava tuottaja Antti Suniala ja se kilpailee alle 5 minuutin shorts-shorts -sarjassa. Tähän mennessä elokuva on osallistunut elokuvatapahtumiin mm. Intiassa, Kreikassa, Kanadassa Turkissa ja Ukrainassa, joissa kaikissa se on kerännyt kunniamainintoja ja palkintoja.

Festivaaliohjelmistossa on myös toinen suomalaisedustus, torstaina 16.3. on nähtävillä Pinja Seppälän lyhytelokuva A E T H E R.

Sirkuksen ja elokuvan ammattilaisten perustama CIFF kokoaa yhteen elokuvantekijät ja sirkustaiteilijat. Tapahtuman tavoitteena on nostaa esiin sirkustaidetta elokuvan ja videon avulla. Kilpailusarjoissa on sekä dokumentaarisia että fiktiivisiä lyhytelokuvia sekä pitkiä elokuvia.

Festivaalin voittajat julkaistaan maailman sirkuspäivänä 15.4.2023 ja ne ovat nähtävissä vuorokauden sen jälkeen. 

Katso tapahtuman nettisivut ja Facebook

On-line -tapahtumana toteutettuun festivaaliin saa lippuja täältä.

Kuolemanpyöräpajassa vielä pari paikkaa vapaana! 

RHC järjestää kuolemanpyörätyöpajan ma 27.– to 30.3.2023 Tapanilan Sirkussalissa, Helsingissä. Työpajat järjestetään kahdelle kuuden hengen ryhmälle, ensimmäinen päivittäin klo 10.00–12.30 ja toinen klo 18.00–20.30.

Työpaja sopii kaiken tasoisille sirkusalasta kiinnostuneille. Työpaja toteutetaan ”normaalia” pienemmällä kuolemanpyörällä ja on siten helposti lähestyttävämpi. Vaikka työpaja toteutetaankin Tapanilan Sirkussalin turvallisessa ympäristössä tarjoaa se osallistujille varmasti jännitystä ja mahdollisuuden kokeilla omia rajojaan! Mukaan tarvitset vain urheilulliset vaatteet ja ripauksen rohkeutta. 

Työpajan ohjaajina toimivat lajin ammattilaiset Hannu Abonce ja Sylvain ”Basko” Briani-Colin. Hannulla ja Baskolla on monen vuoden kokemus kuolemanpyörästä ja he ovat kehittäneet oman tyylinsä käyttää tätä perinteistä sirkusvälinettä. Osallistumalla pääset mukaan tämän vähemmän tutkitun lajin jatkuvaan kehitykseen. Mahdolliset opetuskielet suomi, englanti, espanja ja ranska.

Neljän kerran työpajan hinta on 100 €. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse . Kerro ilmoittautumisessa kumpaan ryhmään ensisijaisesti haluat sekä nimesi, osoitteesi ja sirkustaiteen taustasi. Huom. Jokaisella osallistujalla tulee olla voimassa oleva sirkusharjoittelun sisältävä vakuutus.

Circus Open Stage 1.4.2023 klo 16.00

Aprillia, aprillia! Mutta oikeasti RHC ja Agit-Cirk järjestävät Tapanilan Sirkussalin kevään Circus Open Stagen. Luvassa upeita sirkus- ja tanssitaiteen esiintyjiä, popcornia ja musiikkia. Seuraa tapahtumaa Facebookissa.

Esittävän taiteen avoimet lavat ovat tärkeitä tilaisuuksia artisteille kokeilla ja esiintyä uusille yleisöille. Ensimmäinen Circus Open Stage 6.10.2022 oli suuri menestys, jossa nähtiin monipuolisesti sirkusnumeroita ja live-musiikkia. Tällä kertaa ohjelmassa myös monitaiteellista sisältöä!

Tapanilan Sirkussali on Tapanilan Urheilukeskuksen yhteydessä oleva taiteilijalähtöinen uusi sirkuksen monimuotoinen näyttämö- ja harjoitustila, jonka toimintaa pyörittävät Race Horse Company, Agit-Cirk ja Linnanmäen sirkuskoulu.

Julkaisemme lisätietoa esiintyjistä ennen tapahtumaa. Vielä ehdit myös hakea mukaan mahtavaan esiintyjäjoukkoon lähettämällä esitysehdotuksen spostiin .

Tervetuloa unohtumattomaan Circus Open Stageen ja samalla tukemaan Tapanilan Sirkussalin toimintaa!

Hanki 10 € liput täältä!