Performing HEL 2023 -katselmuksen ohjelmisto julkaistu!

Performing HEL on suomalaisen teatterin, tanssin ja sirkuksen näyteikkuna kansainvälisille ja kotimaisille markkinoille. Tanssi, sirkus ja teatteri sekä näiden odottamattomatkin yhdistelmät ovat edustettuina vuoden 2023 ohjelmistossa laaja-alaisesti. Mukaan valittiin yhteensä 20 taiteilijaa ja työryhmää.

Helsingissä 31.8.–3.9.2023 järjestettävä Performing HEL -katselmus kasvattaa kotimaisen esittävän taiteen kansainvälistä näkyvyyttä sekä lisää taiteilijoiden työtilaisuuksia ja kiertuetoimintaa.

Nyt neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kansainvälisille ja kotimaisille festivaali- ja teatterijohtajille sekä muille presenttereille. Performing HEL tarjoaa mahdollisuuden tutustua esitysten ja niiden tekijöiden lisäksi kotimaisiin ja kansainvälisiin kollegoihin.

Tänä vuonna mukaan valittiin avoimen haun kautta yhteensä 20 taiteilijaa ja työryhmää. Ehdotuksia tuli 155. Juryssa oli kotimaisia ja kansainvälisiä esittävän taiteen ammattilaisia: Eva Neklyaeva (riippumaton kuraattori), Lotta Nevalainen & Riitta Aittokallio (Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus) ja Vigdís Jakobsdóttir (Reykjavikin taidefestivaali).

Valitut teokset, 10 pitchiä, 6 demoa ja 4 esitystä, tarjoavat kiehtovan katsauksen suomalaisen esittävän taiteen ajankohtaisiin trendeihin.

Tämän vuoden showcase järjestetään hybridinä, eli ilmoittautuneilla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan paikan päällä Helsingissä sekä verkossa. Verkko-ohjelma on rajoitettu.

Ilmoittautuminen Performing HEL 2023 -tapahtumaan alkoi 15. maaliskuuta.

Tutustu ohjelmaan Performing HELin verkkosivuilla: www.performinghel.fi