WHS:n & Company Portmanteaun teos on valittu lasten- ja nuortenteatteripalkinnon finalistiksi

Nykysirkusryhmä WHS:n ja Company Portmanteun yhdessä tuottama lasten nykysirkusesitys on ehdolla palkinnonsaajaksi. Suomen Assitej ry:n ja Suomen Teatterit ry:n yhteistyössä jakaman Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon esiraati on valinnut yhdeksi kolmesta finalistista Company Portmanteaun monitaiteisen esityksen Piste, piste, pisteen. Muut finalistit ovat KOM-teatterin musikaali ReeaRuu ja valtakunnallinen Nuori Näyttämö -konsepti. 

Company Portmanteau on suomalainen vapaan kentän nykysirkusryhmä. Sirkustaiteilija ja kuvataiteilija Luis Sartori do Valen yhdessä sirkustaiteilija ja tanssija Mira Ravaldin kanssa perustama ryhmä on kiertänyt eri puolilla maailmaa vuodesta 2018. Sen esitykset on tuotettu yhteistyössä WHS ryhmän kanssa. Nykysirkusryhmä WHS on vuodesta 2022 alkaen kuulunut valtionosuutta saavien esittävän taiteen ryhmien joukkoon toisena kahdesta ensimmäisestä tuen piiriin valitusta sirkustoimijasta.

Company Portmanteaun seuraava teos Pimiö saa ensi-iltansa WHS Teatteri Unionissa 20.4.2023.

Pimiö on fyysinen ja visuaalinen tutkimus analogisesta valokuvauksesta, joka toteutetaan esityshetkessä näyttämöllä nykysirkukseen ja tanssiin yhdistettynä.

Teos muuntaa näyttämön analogiseksi kameraksi ja valokuvauslaboratorioksi, joiden sisällä kokeelliset ja perinteiset valokuvaustekniikat, fyysinen liike ja esinemanipulaatio yhdistyvät.

Huhtikuussa 2023 WHS Teatteri Unionissa ensi-iltaan tulevassa teoksessa yhteistyötä tekevät esiintyvä- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale, Lontoossa asuva valokuvaaja André Baumecker, sirkus- ja tanssitaiteilija Mira Ravald ja valosuunnittelija Jere Mönkkönen.