Sirkus Magentan kevät: ikääntyvien Kotisirkus, harrastusryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa

  • Sirkus Magentan ikäsirkus (Kuva: Tero Ahonen)
  • Sirkus Magentan perhesirkus (Kuva: Tero Ahonen)

Kotisirkus – tasapainoharjoittelua ja jongleerausta ikääntyville

Sirkus Magentan Kotisirkus-hankkeen ikääntyville suunnatut, avoimet ja maksuttomat sirkusryhmät starttasivat Itä-Helsingissä. Aloitimme vuoden tasapainoharjoittelulla sekä yhden pallon jongleeraushaasteilla. Liukkailla talvikeleillä onkin hyvä treenata balanssia ja lumipallon heittokättä!

Tervetuloa mukaan: Lauttasaaren Kauppakeskus Saaren Fokka-tilassa sirkustellaan ma klo 11-12, Myllypuron seniorikeskuksessa ti klo 10-11 ja Roihuvuoren seniorikeskuksessa ti klo 13-13.45. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä alueen palvelukeskusten kanssa. Ikääntyville sateenkaari-ihmisille tarjoamme etäsirkusta Sateenkaarisenioreiden kautta.  Myöhemmin luvassa on myös ryhmätoimintaa sekä sirkusmaistiaisia Helsingin Invalidien Yhdistyksen ja Helsingin Muistiyhdistyksen kanssa. Sirkusjumppa-jaksojen avulla voi harjoitella kotona tai vaikka yhdessä palvelukeskuksissa. Kaikki Sirkusjumpat löytyvät Magentan YouTube-kanavalta.

Lisätiedot: hanne.vartiainen(ät)sirkusmagenta.fi. Kotisirkusta rahoittavat Taike ja Helsingin kaupunki.

Harrastusryhmissä vielä tilaa

Kevät lähti Sirkus Magentan harrastusryhmien osalta vauhdikkaasti käyntiin ja valtaosa ryhmistä on täynnä. Näihin mahtuu kuitenkin vielä mukaan:

Käsinseisonta jatkoryhmä Suvilahti ma klo 17.30–19
Ilma-akrobatia jatkoryhmä Kaivopuisto ma klo 19–20.30
Perhesirkus 3–5 v Punavuori ti klo 17.15–18
Perhesirkus 5–9 v Suvilahti ti klo 18.40–19.25
Pariakrobatia alkeisryhmä Salmisaari ke klo 17.30–19
Pariakrobatia keski- ja jatkotaso Salmisaari ke klo 19–20.30
Taaperosirkus 1–2 v I Kaivopuisto to klo 10.15–11
Taaperosirkus 1–2 v II Kaivopuisto to klo 11–11.45
Notkeusakrobatia II Suvilahti la klo 16–17.30

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Magentan ammattitaitoisten ohjaajien johdolla harjoittelet turvallisesti, rennossa ja hauskassa ilmapiirissä. Osallistumalla harrastustoimintaamme tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta. 

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Sirkus Magentan vapaaehtoisena pääsee edistämään sosiaalisen sirkuksen sanomaa, osallistumaan erilaisiin sirkustapahtumiin ja kehittämään uusia ideoita muiden sirkuksesta kiinnostuneiden kanssa. Sirkusosaamista tai muita erityistaitoja ei vaadita, kaikkeen saa ohjausta eikä mitään tarvitse tehdä yksin. Järjestämme myös ilmaisia työpajoja, joissa pääset tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin ja -lajeihin.

Seuraava vapaaehtoisten ilta on Magentan toimistolla Suvilahdessa (Cirko-keskus, 4. krs) 13.3.2023 klo 19-21. Lisätiedot: leo.kaipiainen(ät)sirkusmagenta.fi. Vapaaehtoistyöhön voi ilmoittautua myös täällä. Tervetuloa tutustumaan toimintaan ja muihin vapaaehtoisiin!

Seuraa meitä:
Facebook.com
Instagram.com
Youtube.com

Hauskaa helmikuuta toivottaa Magentan väki