Lumous-sirkusvarieté kiertää teattereissa eri puolilla Suomea keväällä 2023

  • Lumous-sirkusvarieté (Kuva: Juan Nieto)

Lumous-sirkusvarieté on viiden sirkustaiteilijan esityskokonaisuus, joka syntyi haaveesta tuoda lisää varieteekulttuuria Suomeen sirkustaiteen keinoin. Lumous-sirkusvarieté sai kantaesityksensä vierailutuotantona Turussa Linnateatterissa keväällä 2022 ja palaa kiertuemuodossa maalis-huhtikuussa 2023.

Kevyt fyysiskomediallinen punainen lanka kulkee läpi esityksen nitoen kokonaisuuden yhtenäiseksi. Kukin esiintyjä vastaa numerostaan pääosin itse, omilla erityistaidoillaan. Kokonaisuuden on ohjannut taikuuden Euroopan mestaruus -hopealla palkittu Hannu Juntunen, joka nähdään myös yleisön edessä muiden taiteilijoiden rinnalla. Roni Heimo esiintyy kehutun vannejongleerausnumeronsa lisäksi yksipyöräisellä. Jalkajongleeraukseen erikoistunut Suvy Lahti käsittelee jaloillansa numerossaan muunmuassa pöytää. Ira Oinonen valloittaa näyttävällä avaruustunnelmaisella notkeusakrobatianumerollaan. Ira on myös Lumous-sirkusvarietén pariakrobaattiduon yläilmoissa keikkuva puolisko. Toisena puoliskona duossa esiintyy rautainen Jere Virta.

Kevään 2023 kiertueaikataulu:
17.3. ja 18.3. Joensuu, Näyttämö-teatteri
25.3. ja 26.3. Kuopio, Kulttuuriareena 44
1.4. Helsinki, Malmisali
5.4. ja 6.4. Turku, Linnateatteri

Esiintyjät: Roni Heimo, Suvy Lahti, Ira Oinonen, Hannu Juntunen, Jere Virta
Ohjaus: Hannu Juntunen
Valokuvaus: Koldo Toribio, Jesper Dolgov, Emma Tolonen

Lisätietoja: www.sirkusvariete.com