Asiantuntijaryhmät uuden Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen tueksi

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskukselle on perustettu taiteenalakohtaiset asiantuntijaryhmät. Tarkoituksena on tuoda kentän ääntä uuden tiedotuskeskuksen toiminnan tueksi ja keskusteluihin tiedotuskeskuksen palveluista ja muista toimenpiteistä.

Jäsenet asiantuntijaryhmiin valittiin avoimen haun perusteella. Hakemuksia tuli yhteensä 34. Tiedotuskeskuksen hallitus painotti valinnoissaan laaja-alaista sirkuksen ja/tai tanssin kentän ja toimintaympäristön tuntemusta.

“Hakijoita oli ilahduttavan paljon ja monet heistä edustivat aloja laajasti. Saimme asiantuntijaryhmiin paljon hyvää ja monipuolista asiantuntemusta ja kokemusta sirkuksen ja tanssin aloilta”, kertoo tiedotuskeskuksen hallituksen varapuheenjohtaja Nea Leo.

Sirkuksen asiantuntijaryhmään valittiin sirkustaiteilija Merri Heikkilä, sirkustaiteilija Milla Jarko, sirkus- ja tanssitaiteilija, koordinaattori Kaisa Järvelin, taiteellinen johtaja, ohjaaja Taina Kopra, toiminnanjohtaja, tuottaja Joonas Martikainen, sirkus- ja teatteriohjaaja, tuottaja Meri-Maija Näykki ja sirkustaiteilija Miradonna Sirkka.

Tanssin asiantuntijaryhmään valittiin tanssitaiteilija Samuli Emery, tuottaja, asiakaspalvelupäällikkö Maija Eränen, tanssija, tuottaja, katutanssiaktiivi Johanna Hurme, tanssitaiteilija, taiteellinen johtaja, lehtori Terhi Kuokkanen, taiteellinen johtaja, koreografi, tanssija Mikko Makkonen, koreografi Valtteri Raekallio ja tanssitaiteilija, kulttuurialan yrittäjä Annika Sillander.

Ensimmäiseksi asiantuntijaryhmiä kuullaan uuden tiedotuskeskuksen strategiatyössä tänä keväänä.