Rakastettu belgialainen sirkusryhmä Circus Ronaldo vierailee Espoon Kaupunginteatterissa 16.–18.2.2023

  • Circus Ronaldo: Sono io? (Kuva: Tom Herbots)
  • Circus Ronaldo: Sono io? (Kuva: Jean Philipse)

Danny Ronaldo ja Pepijn Ronaldo, isä ja poika, esiintymässä yhdessä. Circus Ronaldon palkittu Sono io? -teos kertoo koskettavalla tavalla isän ja pojan suhteesta, maailmanluokan klovneriaa unohtamatta.

Espoon Kaupunginteatteri tuo belgialaisryhmän uutuusesityksen Sono io? Espoon Kulttuurikekuksen Louhisaliin 16.–18. helmikuuta 2023. Circus Ronaldon kuudetta ja seitsemättä sukupolvea edustavat Danny ja Pepijn Ronaldo käsittelevät esityksessä isän ja pojan suhdetta, jota sitoo intohimo musiikkiin ja temppuihin. Sen avulla miehet onnistuvat rakentamaan sillan, joka yhdistää eroista huolimatta ja voimistaa samankaltaisuutta. Isä takertuu kuitenkin menneeseen ja etsii epätoivoisesti ikiaikaista, jo haalistunutta ekstaasin tunnetta. Poika puolestaan yrittää sovitella vanhaa, isänsä luomaa sirkusta suuren maailman mittakaavaan.

”Esitys kertoo kahdesta ihmisestä, jotka näkevät toisensa ja tukevat toisiaan, mutta samanaikaisesti kumpikin kaivaa maata toisen jalkojen alta. Isä on ylpeä pojastaan ja haluaa esitellä häntä kaikille, mutta luo tahtomattaan varjon pojan ylle. Valokeilaan haluaakin isä itse,” kuvailee Danny Ronaldo.

Sono io? sai ensi-iltansa 16.7.2021 Ghentissä ja vuonna 2022 se pokkasi parhaan esityksen palkinnon Theaterfestivalilla Belgiassa. Suomessa Sono io? saa kolme esitystä Espoon Kaupunginteatterin ohjelmistossa 16.–18.2.2023. Ikäsuositus 12+.

“A surprising, witty, touching and exquisite portrait of a father-son relationship.”  – Knack

Lisätiedot Espoon Kaupunginteatterin sivuilla: https://espoonteatteri.fi/esitykset/sono-io/

Traileri:

Sono Io? – Circus Ronaldo (promovideo) from Frans Brood Productions on Vimeo.