Lumo Company julkaisee nykysirkusaiheisen Non-Fungible Token (NFT) taidekokoelman

Suomalainen nykysirkusryhmä Lumo Company julkaisee ensimmäisen NonFungible Token (NFT) -taidekokoelmansa, joka sisältää yhteensä kymmenen uniikkia taideteosta: viisi valokuvaa ja viisi lyhytvideota Lumo Companyn uudesta esityksestä FINELINE. Kokoelma lanseerataan 2. helmikuuta, 2023, jolloin FINELINE saa ensiiltansa Cirkolla, Helsingissä.

NFT:t ovat digitaalista sisaltöä, jotka toimivat todisteena omistajuudesta. NFT:t luodaan koodin avulla lohkoketjuun, joka kytkeytyy esimerkiksi kuvaan tai videoon. Koska NFT:t ovat uniikkeja, niitä voidaan siirtää tai myydä, mutta niitä ei voi jakaa tai kopioida. Lumo Companyn NFT:t tulevat myyntiin OpenSea NFTmarkkinapaikalle.

”Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia keinoja tuoda taidettamme yleisöjen ulottuville. Koska FINELINE on erittäin visuaalinen esitys, halusimme kokeilla miten siitä voisi luoda digitaalisia taideteoksia. Olemme erityisen innoissamme NFTkokoelmastamme, sillä tämä on nykysirkukselle ainakin tietojemme mukaan täysin uusi aluevaltaus”, kommentoi Lumo Companyn perustaja ja taiteellinen johtaja Hanna Moisala.

NFTkokoelma on osa Lumo Companyn esityslähtöistä tutkimusprojektia Exploring Global Digital Infrastructures and New Business Models for Contemporary Performance, joka kartoittaa esitystaiteen globaaleja digitaalisia infrastruktuureja ja liiketoimintamalleja. Projekti toteutetaan yhteistyössä Nottinghamin yliopiston kanssa ja sen tukijana toimii Pohjoismainen kulttuurirahasto.

Lisätiedot: lumocompany.com/fineline tai jätä yhteystietosi tästä (siirryt toiselle sivustolle), niin saat linkin NFTkokoelmaan ensimmäisten joukossa.

Haastattelupyynnöt ja yhteydenotot:

Kadja Manninen, tuottaja/tutkija
Lumo Company

Lumo Company on saanut alkunsa tarpeesta luoda uniikkia esittävää taidetta yhdistäen eri taiteen aloja ja fyysistä ilmaisua sirkuksen keinoin. Sirkus ja teatteri yhdistys Lumous ry eli Lumo Company on perustettu 2015 sirkustaiteilija Hanna Moisalan toimesta. Inspiraationsa Lumo Company ammentaa autenttisesta muotoilusta, luonnosta, materiaaleista ja eri taiteenaloista. Kaiken yhdistää vahva visuaalinen näkemys ja halu yhdistellä erilaisia taiteenaloja, unohtamatta yhteiskuntamme päivänpolttavia teemoja.
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: @lumocompany